loader
Foto

Galerie foto

Kathleen Turner ne spune povestea „Diplomaţilor Americii”

Rolul diplomaţilor în scrierea istoriei americane şi riscurile care-i pândesc departe de ţară fac subiectul documentarului ce poate fi urmărit la TVR 1 vineri, 30 decembrie, de la ora 21.00.

 

De la Benjamin Franklin la atacul de la Benghazi, documentarul Diplomaţii Americii (AMERICA’S DIPLOMATS – SUA, 2016) ne introduce în culisele politicii externe americane. Cu actriţa americană Kathleen Turner în rolul povestitorului, filmul subliniază rolul diplomaţilor în creionarea istoriei şi riscurile care-i pândesc departe de ţară. Rolul mai larg al diplomaţiei în prevenirea războaielor şi în rezolvarea provocărilor globale, greşeli şi preţul plătit pentru ele.

„Statele Unite sunt liderul incontestabil pe scena mondială. Încă de la formarea naţiunii, diplomaţii şi-au pus amprenta asupra istoriei americane. Au oferit suport în câştigarea independenţei Americii, au ajutat ţara să se dezvolte, au asigurat pacea după cel de-al Doilea Război Mondial şi au ţinut piept comunismului. De multe ori, însă, le recunoaştem sacrificiile doar când lucrurile merg prost.” Astfel îşi începe Kathleen Turner povestea. O putem urmări integral vineri, pe 30 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, în documentarul Diplomaţii Americii.

(w882) Kathleen T

Ea însăşi fiica unui diplomat american, Allen Richard Turner, Kathleen Turner a absolvit Şcoala Americană din Londra, în 1972, iar după moartea tatălui său, familia a decis să se mute din nou în SUA. În anii ’80, Kathleen a cunoscut succesul în cinematografie, fiind laureată cu două premii Golden Globe şi nominalizată la Oscar.

3:30 Români universali (R)

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)

3:55 Viaţa satului (R)

Moderator Gabriel Gherghescu

Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru

Producător Gabriel Gherghescu

(Reluare)
 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1