loader
Foto

Mărturii despre o viaţă exemplară: Corneliu Coposu

Oameni care l-au cunoscut vorbesc despre „Preşedintele Moral al României” în documentarul difuzat la TVR 1 sâmbătă, 4 octombrie.

 

UPDATE: Documentarul este disponibil online pe TVR+.

După o existenţă în care nu a cunoscut niciodată liniştea, petrecută, cu excepţia copilăriei şi a adolescenţei, fie în închisori, fie în deportare, ori permanent supravegheat, Corneliu Coposu a trecut, în mai puţin de 20 de ani, din viaţă - în istorie.

„În timpul detenţiei, am trecut de multe ori pe lângă moarte. Acest lucru îţi dă o linişte, o seninătate spirituală şi o înarmare cu o rezistenţă absolut inexpugnabilă, după ce defilezi prin toată gama de torţionari. Dacă reuşeşti să le supravieţuieşti, ajungi la un moment dat la un nivel la care rezistenţa este maximă şi nu poate fi afectată în nici un fel de fenomene exterioare", mărturisea Corneliu Coposu.

Se împlinesc, anul acesta, 100 de ani de la naşterea „Seniorului” sau a „Preşedintelui Moral al României”, aşa cum a fost denumit. Dar abia astăzi Corneliu Coposu se află, în sfârşit, acolo unde viaţa sa exemplară îl aşază: în conştiinţa românilor.

De-a lungul anilor, i s-au dedicat articole şi studii, filme şi cărţi. Ce s-ar mai putea adăuga? Mărturii. Oameni care l-au cunoscut, care i-au fost aproape şi a căror existenţă a fost atinsă de Corneliu Coposu povestesc în filmul Mărturii despre o viaţă exemplară lucruri mai puţin cunoscute despre Senior. Documentarul poate fi urmărit sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 13.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1