loader
Foto

Galerie foto

Mirela Nagâţ, voluntar pentru orchestra simfonică din Lucerna

Reportajul jurnalistei pentru campania Ştirilor TVR „ Ajută România!” poate fi urmărit vineri, în Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00

 

Mirela Nagâţ, prezentatoarea Telejurnalului de după-amiază de la TVR 2 s-a alăturat anul acesta voluntarilor de la Festivalul George Enescu. Jurnalista a aflat povestea „furnicuţelor” care se implică în evenimente de asemenea calibru şi o împărtăşeşte telespectatorilor TVR 1 în cadrul campaniei „Ajută România!", vineri seară, la Telejurnal.

Anul acesta, la Festivalul George Enescu au venit în jur de trei mii de artişti. Cu toţii au avut nevoie de îndrumare, traducere, explicaţii, ajutor la transportarea instrumentelor şi multe altele. Pentru ca totul să arate şi să sune perfect în sălile de spectacol şi pe ecranele unde au fost difuzate concertele, pentru ca toţi participanţii să beneficieze de tot confortul, au nevoie de asistenţă personală. E ceea ce fac voluntarii Festivalului Enescu. Mirela Nagâţ a intrat în pielea unuia dintre ei şi a fost voluntar pentru celebra orchestră simfonică din Lucerna.

„În spatele oricărui festival de o asemenea anvergură sunt multe furnicuţe care ajută la bunul mers al evenimentului. Ceea ce am făcut eu la festival nu am perceput-o ca pe o muncă, ci mai degrabă ca pe o bucurie, o experienţă transformatoare, care mi-a oferit şansa de a asista de aproape la numeroase concerte, de a sta lângă oameni minunaţi. Am întâlnit, în echipa de voluntari, oameni cu adevărat pasionaţi de muzică, deşi majoritatea nu aveau studii în domeniu. Eroul meu este un personaj care şi-a luat concediu de la propriul serviciu, pentru a veni ca voluntar la Festivalul Enescu”, mărturiseşte Mirela.

Scopul implicării Mirelei Nagâţ în acest proiect este integrat scopului întregii campanii a Ştirilor TVR „Ajută România!". Prin prezentarea unei vaste game de acţiuni de acest fel, Ştirile TVR susţin voluntariatul în România.

Despre campania „Ajută România!”

Atitudinea este prima calitate prin care se distinge un om care reuşeste de altul care eşuează. Dar, până a ajunge acolo, e nevoie de gesturi simple. Unul dintre ele este acela de a oferi. Din proprie iniţiativă, dezinteresat, irevocabil şi sincer. Prin reportaje, dezbateri, opinii şi perseverenţă în susţinerea unei cauze, jurnaliştii Ştirilor TVR au demarat campania „Ajută România!”, prin care îşi propun să arate românilor că pot fi generoşi cu timpul, priceperea, experienţa şi inteligenţa lor.

Până în prezent, Mihai Constantin, Ligia Munteanu şi Mihai Rădulescu au fost şi ei voluntari, ajutând câţiva tineri proveniţi din centre de plasament să-şi găsească locuinţe confortabile şi primitoare sau împărţind alimente sinistraţilor din satele afectate de inundaţii. Rând pe rând, prezentatorii TVR se vor implica personal în activităţi de voluntariat. Ei vor să se înscrie, astfel, printre cei care au înţeles că schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi.

Pentru mai multe detalii despre campania „Ajută România!” accesaţi www.stiriletvr.ro, secţiunea „Campanie”.

4:50 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:40 Prinţul Jumong (R)

(JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Episodul 80

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Redactor Anca Radu

(Reluare)
 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Rhizophora mangle, despre adaptare și rezistență

Rhizophora mangle, despre adaptare și rezistență

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Mangrovele roșii s-au adaptat perfect mediului cu salinitate crescută din Caraibe. Rădăcinile aeriene, numite pneumatofori, au nu doar rol de ...

 

#tvr1