loader
Foto

Noapte olimpică la TVR: „Nadia Comăneci – gimnasta şi dictatorul”

În noaptea de 5 spre 6 august, înainte de Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Rio 2016, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD au putut vedea un documentar dedicat sportivei care a schimbat gimnastica modială.

 

Cu puţin timp înainte de startul spectacolului sportiv al planetei, Jocurile Olimpice Rio 2016, TVR 1 şi TVR HD difuzează filmul documentar Nadia Comăneci – gimnasta şi dictatorul (NADIA COMĂNECI, THE GYMNAST AND THE DICTATOR, Franţa, 2016), o producţie ce evocă succesul gimnastei care a cucerit lumea şi parcursul ei după reuşita de la Montreal. Filmul poate fi văzut de la ora 0.45.

18 iulie 1976, Jocurile Olimpice de la Montreal. O foarte tânără gimnastă cu o faţă de înger se înscrie fulgerător în rândurile legendelor sportului mondial. În faţa a 5 milioane de telespectatori uluiţi, Nadia Comăneci, în vârstă de 14 ani, devine prima gimnastă care a obţinut nota perfectă: 10.

(w882) nadia coma

Mapamondul este cucerit de graţia, de stăpânirea de sine şi de măiestria fetiţei din Oneşti care a schimbat gimnastica mondială pentru totdeanuna. De ambele părţi ale Cortinei de Fier, oamenii sunt copleşiţi. Din câteva mişcări uimitoare, Nadia Comăneci a ajuns un idol universal. Ea a devenit un model pentru milioane de fetiţe şi a atins culmile popularităţii occidentale în cel mai pur stil hollywoodian.

De-a lungul carierei, Nadia a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

Realizator: Pola Rapaport

3:55 Viaţa satului (R)

Moderator Gabriel Gherghescu

Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru

Producător Gabriel Gherghescu

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1