loader
Foto

Galerie foto

O călătorie iniţiatică în India, duminică, la „Preţuieşte viaţa!”

Suplimentele alimentare fac, de asemenea, subiectul unui material propus de Andreea Marin în ediţia de duminică, 15 mai, a emisiunii de la TVR 1 şi TVR HD. Tot atunci îi cunoaştem pe „Micii reporteri”.

 

Andreea Marin
Preţuieşte Viaţa!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Aşa cum deja ne-a obişnuit, Andreea Marin ne aşteaptă, duminică după-amiază, la un nou episod al poveştilor frumoase despre viaţă, echilibru, motivaţie, inspiraţie. De data aceasta, vedeta ne propune o călătorie. Şi nu orice călătorie, ci una în care vom fi purtaţi de la Bistriţa în pădurile tropicale din Bolivia, din Dobrogea într-un ashram din India şi din nou la Bucureşti, în atmosfera plăcută a grădinii Andreei. Ediţia cu numărul opt Preţuieşte viaţa! poate fi urmărită pe 15 mai, de la ora 17.00, la TVR 1 şi TVR HD, precum şi în reluare, miercuri, 18 mai, de la 19.00. De asemenea, ea se difuzează şi la TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe TVR+.

(w882) Andreea Ma

„Se pare că poveştile din grădina mea au devenit un punct de plecare serios pentru discuţii pe tema grădinăritului, a hranei şi a vieţii sănătoase, cât mai aproape de natură, precum şi un punct de inspiraţie pentru cei care, ca şi mine, sunt la început de drum: nu mari cunoscători, dar interesaţi să afle cât mai multe, să-şi aranjeze micul spaţiu verde de acasă - fie că e un colţ de grădină sau un balcon”, spune Andreea Marin, entuziasmată de reacţiile primite de la telespectatori. O astfel de pasionată a grădinăritului este şi prima invitată la Preţuieşte viaţa! din această duminică, o femeie care, la 60 de ani, conduce o echipă de 3000 de oameni, în industria frumuseţii, după ce, o viaţă întreagă a muncit în cu totul alt domeniu. Are o energie pozitivă incredibilă, molipsitoare, are grijă de ea, ca femeie, fiind un model de urmat.

Când nu există echilibru între ceea ce trăim şi ceea ce este potrivit pentru noi, organismul nostru „protestează”. Viaţa Daianei, o tânără care lucra în domeniul pentru care s-a pregătit temeinic, a luat o turnură neaşteptată, atunci când ea a realizat conflictul din interiorul său, ce a declanşat boala. Cum a reuşit ea să se înţeleagă mai bine, să-şi găsească locul şi rostul în această lume, aflăm tot duminică, la Preţuieşte viaţa!, dintr-un interviu surprinzător şi inspiraţional, despre o călătorie iniţiatică, într-un ashram din India.

(w882) yoga

Din zona „informaţiilor utile pentru noi, cei care preţuim viaţa”, Andreea Marin află noutăţi despre beneficiile laptelui de capră, venite tot de ferma de căpriţe din Dobrogea, dar abordează şi subiectul suplimentelor alimentare. Pe piaţa românească, găsim în jur de 18.000 de suplimente alimentare comercializate legal. Românii alocă sume importante pentru îmbunătăţirea stării generale de sănatate, pentru frumuseţe sau recăpătarea energiei. Ce trebuie să verificăm pe eticheta unui astfel de supliment? Un preţ mare al flaconului reprezintă şi garanţia celui mai bun produs? Pentru a evita experienţe nedorite în utilizarea unor inofensive suplimente alimentare, vom găsi răspunsuri la Preţuieşte viaţa!.

(w882) suplimente

Şi tot atunci aflăm că, la Botoşani, un grup de copii şi adolescenţi învaţă temeinic ce înseamnă jurnalismul făcut cu responsabilitate şi respect pentru oameni şi pentru adevăr. Îi găsim pe Facebook drept Micii reporteri. Au chiar un mic studio de televiziune, în care fac emisiuni de ştiri, muzicale, dezbateri pentru tineri. Merg pe teren, stau de vorbă cu oamenii, scriu ştirile, ei filmează, se străduiesc să iasă totul cât mai bine, chiar dacă au parte de condiţii tehnice modeste. Micii reporteri citesc, se documentează, învaţă să comunice, să adreseze întrebări inteligente, să reacţioneze în funcţie de interlocutor şi situaţie.

Îndemnându-ne să încurajăm iniţiativele de acest fel ale copiilor, Andreea Marin este convinsă, în finalul ediţiei Preţuieşte viaţa! de săptămâna aceasta, că „doar aşa vor putea merge mai departe şi vor putea ajuta lumea în care trăim să se însănătoşească. Punct. Iar săptămâna viitoare, de la capăt”.

(w882) Andreea Ma

***

Din 27 martie, Andreea Marin revine la TVR 1 cu Preţuieşte viaţa! - un program de infotainment dedicat celor care vor să trăiască demn şi frumos la orice vârstă. Sănătate, sport, nutriţie, frumuseţe, relaţii, familie, parenting, drepturi, dezvoltare personală, modă, oameni-model şi poveştile lor de urmat, noutăţi şi iniţiative cu impact asupra calităţii vieţii, cercetare, responsabilitate socială, dar şi design interior sunt câteva dintre domeniile care îşi găsesc locul în programul realizat şi prezentat de Andreea Marin la TVR. „Avem nevoie să reînvăţăm să trăim aşa cum se cuvine: să avem grijă de noi şi de cei dragi - minte, trup şi suflet! Şi vom avea oameni frumoşi şi buni alături, care să ne aducă idei şi soluţii. Vă aştept să învăţăm să trăim frumos împreună”, spune Andreea Marin.

Preţuieşte viaţa! poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 17.00 şi în reluare miercurea, de la ora 19.00. TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova difuzează, de asemenea, programul, care poate fi văzut şi online, pe TVR+.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:40 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

.

Producător Victor Dochia

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1