loader
Foto

O lună şi jumătate de distracţie cu VARA PE VAL

Duminică au fost desemnaţi telespectatorii câştigători ai premiilor puse în joc de TVR

 

Cel mai antrenant program estival al verii, Vara pe val, s-a încheiat duminică, 18 august, printr-o transmisiune specială, în care Direcţia 5 a susţinut un scurt recital.

A fost o ediţie în care telespectatorii şi-au luat la revedere de la cele două echipe, cea a delfinilor, de la TVR 1 şi cea a rechinilor, de la TVR 2, în care s-a făcut un scurt bilanţ,  s-au rememorat cele mai amuzante întâmplări, s-au ales cele două „Miss” popularitate şi, mai ales, a avut loc extragerea pentru stabilirea celor doi telespectatori, câştigători ai celor două autoturisme puse în joc.

Astfel, cele două mari premii ale mega-programului Vara pe val, un SUZUKI SWIFT şi un CHEVROLET SPARK oferite de Rădăcini Group, au fost câştigate de Daniel Mălăescu din Vlădăreşti, Prahova şi de Marcela Zamfir din Craiova.

Cele mai îndrăgite vedete care au obţinut cele mai multe voturi de la telespectatori au fost Jo (Ioana Anuţa) de la TVR 1 şi Eveline Păuna de la TVR 2.

Interesul publicului larg faţă de acest program desfăşurat pe parcursul celor 6 săptămâni a fost dovedit de cele aproximativ 60.000 de voturi exprimate prin SMS la 1265 (tarif 0.19 euro/SMS) şi de cele aproximativ 55.000 de voturi pe pagina de Facebook a emisiunii.

Ca un scurt bilanţ, în intervalul 6 iulie – 18 august, programul Vara pe val a oferit telespectatorilor TVR peste 150 de ore de transmisiuni în direct şi înregistrate de la malul mării. Românii de pretutindeni au putut urmări, prin intermediul TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, un maraton de transmisiuni diverse: programe matinale, reality-showuri şi petreceri pe plajă. Milioanelor de telespectatori din întreaga lume care au urmărit Vara pe val li s-au alăturat şi miile de spectatori de pe plajă care s-au distrat alături de echipa delfinilor şi a rechinilor. Pe parcursul celor şase săptămâni, la Vara pe val au venit sute de artişti, vedete, trupe, interpreţi de muzică din majoritatea genurilor. La Vara pe val au fost prime audiţii, s-au lansat albume şi au avut loc premiere.

Despre experienţa unică trăită la Vara pe val, iată impresiile câtorva dintre vedetele care au participat:

Raluca Guslicov: A fost odată, ca niciodată, un ținut de poveste numit Mamaia. Aşa începe istorisirea, pentru ca are multe din ingredientele unei poveşti frumoase, gen 1001 de nopţi: nisip, mare, soare, fete frumoase şi petreceri pe măsură, toate acestea într-o formă trepidantă de competiţie! Așadar, revenind strict la sentimentele mele, am trăit o experienţă de neuitat cu bucuria cunoaşterii de oameni, locuri, întâmplări. În primul rând, o echipă se sudează greu, iar când mai ai şi variabile, cu schimbări săptămânale, simți că eşti într-un carusel în care știi drumul şi destinația finală, restul tu centrezi, tu dai cu capul! Şi se pare că am dat, şi aşa cum era normal, am mai şi învățat! Prima dată când a trebuit să filmez pe plajă am simțit un ghem în stomac şi un nod în gât, pentru că aveam o grea misiune: să vorbesc cu oamenii, care stăteau la plajă, pe şezlong, convingându-i cu camera în spate să ne dea like-uri şi voturi! Altfel, a fost muncă multă îmbinată cu distracţie, plimbări cu iahtul, pe Segway, scufundări, caiac, curăţenie de voie, etc. Am fost într-un maraton, ce mă face să spun: ok, gata cu vara, toamna, unde? Pe deal! Vă pup de nu vă vedeţi!

Ovidiu Ianu: Pentru mine, „Vara pe val” reprezintă un proiect pe cât de inedit, pe atât de drag. Personal, prin acest show de televiziune sper să realizez un prim pas într-o colaborare cu TVR, pe care o doresc cât mai lungă. Care ar fi bilanţul după aproape şase săptămâni?! Putea fi mai bine, dar ce început este uşor şi fără de obstacole? Putea fi mai greu, însă entuziasmul echipei a facut să învingem multe greutăţi sau să rezolvăm, din mers, diverse alte probleme. Nu a contat că în timpul unor emisii a plouat sau că, în alte zile, a fost extrem de cald. Sau că, în virtutea unui inexplicabil „spirit demolator românesc” unii ne-au judecat greşit, alţii ne-au devorat încă dinainte de a începe acest proiect nou, fără să încerce să se pună în locul nostru, măcar o secunda. Nu contează că, în România anilor 2013, toţi s-au obişnuit să lovească apriori în tot ce este nou, în tot ce nu convine sistemului rudimentar, dar bine uns, din care fac şi ei parte, uneori. Le mulţumesc frumos tuturor celor ce-au întrezărit o rază de soare, de aer proaspăt şi nou, în ceea ce am încercat să le oferim în această vară, spectatorilor şi telespectatorilor ce au vizionat programele noastre, indiferent că au făcut-o pe TVR 1 sau TVR 2. Pentru cei ce au interacţionat cu noi prin intermediul telefoanelor sau folosind mirajul numit Facebook, pentru cei care, ne-au fost alături, spun doar atat: A MERITAT ORICE EFORT!

 

Diana Mihăiţă: Fiecare proiect TVR 2 lasă o amprentă. „Tonomatul” m-a învăţat ce înseamnă să trăiesc în 2. „Valul de vară” mi-a adus o lună de miere şi la propriu şi la figurat. Am învăţat cât de important este lucrul în echipă, chiar dacă echipa este una nouă. Le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat şi mă bucur ca acest „Val” mi-a reaminitit ce înseamnă prieteniile adevărate...

 

Emil Mitrache: „Vara pe val” a fost un proiect frumos, care m-a adus alături de Televiziunea Publică. Le mulţumesc tuturor celor care au ales să se uite la programele noastre şi să ne voteze pe Facebook. Am trecut prin foarte multe peripeţii alături de echipa TVR 2, iar toate acestea mă fac să spun că a fost o vară de neuitat!

Miss G: Această „Vară” a venit, pentru mine, cu un „val” de noi experienţe: m-am transformat din invitat în prezentator, din cântăreaţă în „actriţă” şi, mai mult decât atât, am avut libertatea de a-mi construi momente vesele, care să mă caracterizeze. Rubrica Meteo din cadrul matinalului m-a provocat să-mi dezvolt creativitatea, imaginaţia şi spontaneitatea. Timp de 7 săptămâni, am avut norocul să lucrez cu o echipă minunată, cu oameni extraordinari care mi-au devenit, pe lângă prieteni, mentori în ceea ce înseamnă televiziune şi pentru asta le mulţumesc. Şi acum să vă spun „una inteligentă” – ca să închei în stilul meu caracteristic: îmi doresc tare mult „Toamna pe deal”!

 

Andreas Petrescu: „Vara pe val” a fost, pentru mine, unul din lucrurile minunate pe care nu le aştepţi dar se întâmplă. Îmi era dor de televiziune şi am primit cadoul de ziua mea: emisiune dimineaţa, reality-show de dimineaţa până seara şi emisiune de noapte. A fost o lună şi jumătate în care am făcut continuu ce îmi place să fac. Acum, dacă se poate, aştept „Toamna pe deal”, „Iarna pe cal” şi „Primăvara la mal” cu gândul tot la „Vara pe val”.

 

Johannes: Vara pe val” a fost pentru mine o altă experienţă unde am cunoscut oameni noi şi situaţii de viaţă de-a lungul a şase săptămâni. M-am împrietenit imediat cu ei şi cu restul echipei însemnând cameramani, editori şi regizori şi, bineînţeles, le-am făcut foarte multe demonstraţii magice. De obicei, într-un colectiv este imposibil să nu apară şi situaţii mai tensionate în spatele culiselor, ca să zic aşa, dar ceea ce este important pentru mine e că la finalul acestui proiect am reuşit să îi las pe oameni cu zâmbetul pe buze şi necontenitul gând legat de cum se face un truc sau altul. De acasă mulţi telespectatori îşi imaginează poate că este simplu să fii artist pe micul ecran, dar tot ceea ce pot spune având în vedere că am intervenit în emisiuni cu trucurile mele pe spaţiul meu este că apreciez munca celor care au moderat matinalul şi emisia de seară care au dus tot greul şi aici pot aminti pe Eveline Păuna, Diana Mihăiţă, Andreas Petrescu şi Adrian Enache. Ne-am şi distrat pentru că munca unui artist are legătura cea mai strânsă cu distracţia. Am fost în satul de vacanţă cu Andreas unde am avut un material foarte haios încercând toate acele maşinării apoi am experimentat ceva din ce eu aş numi semi-real adică am jucat în nişte scenarii viaţa de zi cu zi a noastră, cu fel de fel de întâmplări amuzante sau mai puţin amuzante şi pentru câteva ore în fiecare zi am experimentat ce înseamnă să fii măcar o parte dintr-un actor de teatru. I-am avut alături pe Emil Mitrache şi Ovidiu Ianu, nişte veterani ai teatrului de la care am învăţat câte ceva din meseria de actor. Acum, gândul că s-a încheiat acest proiect şi peste câteva săptămâni se va încheia şi vara - mă face deja melancolic şi îmi aduce de pe acum în minte răsăriturile de soare, distracţiile din cluburi şi toate momentele unice din „Vara pe val”. Dragi prieteni, vă mulţumesc pentru toate gesturile frumoase şi sper să ne mai vedem şi în alte ocazii pe care le voi face cu siguranţă magice.

 

Eveline Păuna: Pentru mine, proiectul „Vara pe val” a însemnat, întâi de toate, oportunitatea de a lucra din nou alături de echipa Televiziunii Române. Am a le mulţumi în special celor care au decis să fiu parte din acest show – o premieră pentru televiziunile din România: o serie de emisiuni-maraton, gândite ca o competiţie între canalele Televiziunii Române. Televiziunea este o muncă de echipă. Aşa că mulţumirile mele se îndreaptă către zecile de oameni care au muncit în spatele camerelor pentru ca acest proiect să fie cât mai bine primit de public. „Vara pe val” a fost o experienţă de neuitat, în care am retrăit bucuria emisiunilor în direct, cu momente artistice de excepţie şi cu declaraţii în exclusivitate. Matinalul şi-a propus să le spună „bună dimineaţa” telespectatorilor TVR 2 într-un mod cât mai dinamic, emisia de la 17.30 ne-a pus pe toţi în postura de „actori”, interpretând nişte scenarii care ne-au provocat la creativitate şi la a fi „altfel” decât în viaţa reală, iar emisiunile de la 23.00 au încins cele mai tari petreceri de la mare. Televiziunea Română rămâne, pentru mine, cea mai mare dragoste din sfera profesională, iar proiectul acesta sper să fi fost doar începutul unei relaţii de lungă durată.

 

 

 

 

 

 

 

5:40 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 12(ultimul)

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1