loader
Foto

Galerie foto

Povestea lui Cole Porter, duminică la TVR 1

Pe 4 octombrie, de la 23.10, nu rataţi povestea vieţii şi carierei compozitorului american Cole Porter!

 

Night and Day, It's De-lovely sau In the Still of the Night, melodii devenite legendare, aparţin compozitorului Cole Porter. În filmul muzical Povestea lui Cole Porter, pe care TVR 1 îl difuzează duminică, 4 octombrie, trecutul celebrului compozitor american prinde viaţă pe ecran ca într-un spectacol de proporţii. Momentele de glorie şi relaţia fascinantă, dar complicată, cu soţia sa Linda compun povestea vieţii şi a carierei celebrului compozitor american Cole Porter.

(w882)

Actorul Kevin Kline, care îl jocă în film pe Cole Porter, a interpretat la pian personal scenele în care personajul său trebuia să cânte la pian. De altfel, cea mai mare parte a interpretărilor din film au fost înregistrate chiar pe platourile de filmare.

(w882)

Actriţa Ashley Judd nu a fost iniţial distribuită de producătorii şi regizorul filmului deoarece aceştia considerau că este mult peste bugetul lor. Dar impresarul actriţei i-a contactat şi i-a informat că Ashley Judd era interesată să o interpreteze pe Linda.

Adevărata Linda Porter era mai mare decât Cole Porter, dar Ashley Judd este cu 21 de ani mai tânără decât Kevin Kline.

Filmul a obţinut două nominalizări la Globul de Aur – pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, precum şi o nominalizare la premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră.

 

3:15 Dosar România (R)

Umbrele chinului în închisorile comuniste-povestea postumă a părintelui Nicolae

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

4:55 Ferma lui Jimmy (R)

(SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020)

Producători/Regizori: Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson

Prezentator Jimmy Doherty

* Documentar. Episodul 2. Redactor Laura Bălan

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1