loader

PREZENTATORI Logo

Alina Stancu

Absolventă a Faculăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, ca bursier Freedom House/JTI pentru jurnalism, Alina şi-a început carieraTV în 1995, la Tele 7 ABC, ca reporter, redactor şi editor al Telejurnalului. În perioada 1998-2003 şi-a continuat formarea profesională la Pro TV şi Acasă TV, apoi, la B1 TV, unde a realizat şi moderat emisiuni pe teme sociale, politice sau magazin.

Anca Mazilu

Cu o experienţă de peste 20 ani în televiziune, Anca Mazilu a intrat în casele telespectatorilor în 2020, odată cu emisiunea „Eu pot!”, de la TVR 1, o producţie pe care o putem urmări în continuare. În fiecare ediţie, Anca le oferă oamenilor paşi practici către alinierea între ce gândesc, ce spun, ce simt şi ce fac.

Andra Soceanu

Prezentatoare a Telejurnalului de prânz (ora 14.00) de la TVR 1 şi TVR INFO, Andra Soceanu a intrat în echipa TVR încă din studenţie, când a venit în Televiziunea Română pentru un stagiu de practică.

Andrei - Victor Dochia

Născut în 12 octombrie 1978, în localitatea prahoveană Câmpina, Andrei - Victor Dochia și-a început activitatea în Televiziunea Română în 2003. A fost reporter al Redacției Religie-Istorie, iar apoi prezentator, moderator, videojurnalist și producător tv. Din 2018 este producător al emisiunii Universul Credinței.

Boris Velimirovici

Născut în 1976, la Pojejena (Caraş-Severin), Boris Velimirovici este licenţiat în filologie la Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A debutat în presa locală din Timișoara încă din timpul facultății, colaborând cu ziarul sârbesc Nasa Rec și Studioul Teritorial TVR Timișoara.

Cătălin Ştefănescu

„Salutare, salutare la toată lumea!” Aşa ne întâmpină Cătălin Ştefănescu la fiecare ediţie de „Garantat 100%”, o emisiune pe care o realizează din 1999.

Cristian Mîndru

A absolvit Facultatea de Jurnalism, urmărindu-şi visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a deveni ziarist sportiv. În 2001 a debutat în televiziune la Antena 1, ca reporter, iar din 2004 s-a alăturat Televiziunii Române. Îl vedem la Ştirile sportive din cadrul Telejurnalelor TVR, îi ascultăm comentariile la diferite competiţii, îl vedem ca gazdă a unor gale şi evenimente sportive.

Cristian Tabără

Cristian Tabără s-a născut la Oradea pe 30 noiembrie 1967. A absolvit Liceul de Filologie - Istorie din Oradea, după care a hotărât să dea admitere la Facultatea de Mecanică Timișoara, pe care însă nu a finalizat-o. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, urmată de un masterat în psihologie analitică, în cadrul Universității Spiru Haret din București.

Cristina Şoloc

După cum afirmă, nu ea a ales televiziunea, ci aceasta a ales-o pe ea. Absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Cristina a fost remarcată într-un ziar din Cluj, propunându-i-se să prezinte emisiunea „Karaoke Show” la Prima TV, iar în 2003 a păşit în TVR ca reporter al emisiunii „Bună dimineaţa, România!” Ulterior, a devenit realizator/prezentator al aceleiaşi emisiuni.

Dana Constantinescu

S-a născut pe 3 decembrie 1962 în Bucureşti şi lucrează în TVR de peste 30 de ani. Este absolventă a Facultăţii de Chimie din cadrul Politehnicii Bucureşti, a cursurilor postuniversitare ale Facultăţii de Jurnalism şi a unui master în Jurnalism. În TVR, şi-a început cariera cu montajul pe bandă, a continuat cu developarea filmelor pentru TV, iar din 1990 realizează reportaje economice şi sociale.

Eda Marcus

Eda Marcus lucrează de la 19 ani și a început ca un simplu reporter de divertisment care a furat meserie cu multă plăcere, atenție și perseverență. Spune cu mândrie că a parcurs firesc toate etapele pe care orice om trebuie să le treacă în carieră sa. În prezent, lucrează la Departamentul Știri Sportive TVR.

Eugenia Vodă

Eugenia Vodă realizează din anul 2000, pe TVR1, „Profesioniştii", una dintre cele mai urmărite emisiuni culturale din România. Aceasta a fost declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din România. Emisiunea a fost caracterizată ca având „nerv", în condiţiile în care Eugenia Vodă mizează pe „senzaţionalul normalităţii".

Florina Constantinescu

„Cred că am cântat de când mă ştiu, în cor, la serbările pe care le aveam la şcoală şi, mai târziu, la liceu. Muzica este modul cel mai direct prin care putem transmite ceea ce simţim: iubire, emoţie, sens…”, mărturiseşte Florina, care şi-a completat cariera muzicală cu una de prezentator TV. Florina ne aduce veştile despre vreme, la rubrica Meteo a Telejurnalelor TVR şi, totodată, prezintă emisiuni „Vedeta familiei”, la TVR 1.

Ionuț Gheorghe

Visul lui din copilărie a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Acum o face, la Televiziunea Română. S-a alăturat echipei TVR în 2015. A fost jurnalistul Știrilor TVR acreditat la Guvern. A participat la unele dintre cele mai importante evenimente și a transmis pentru Telejurnal cele mai bune informații din cadrul întâlnirilor externe ale oficialilor români.

Iuliana Tudor

Face audienţe-record pentru Televiziunea Română. Este primul om de televiziune care reinterpretează folclorul, promovând varianta proprie în cadrul show-ului „Vedeta populară". A devenit imaginea-simbol a postului naţional de televiziune, oferind substanţă termenului de „vedetă".

Laura Fronoiu

După aproape 11 ani pe micul ecran, sute de reportaje, campanii precum „Simfonia unui destin" dedicată salvării casei lui George Enescu din Mihăileşti sau „Comoara verde dintre blocuri" pentru Parcul Natural Văcăreşti, dar şi emisiuni ca „Destinaţia Eurovision" sau „Ca-n Viaţă", Laura Fronoiu rămâne fidelă ştirilor tv, un job cât o pasiune sau poate o pasiune cât un job.

Loredana Iordache

„Pentru mine, din 2016, Televiziunea Română este locul în care, chiar dacă vin la muncă, mă simt ca acasă. De atunci şi până acum am avut şansa să prezint atât emisiunea matinală a postului TVR 1, cât şi ştirile de la orele 14.00, 16.00 şi 17.00”, ne spune Loredana Iordache primele lucruri cu care se mândreşte.

Mădălina Dobrovolschi

Mădălina Dobrovolschi are o experiență de peste 20 de ani în televiziune și radio, timp în care a ocupat poziții de prim plan, de la prezentator de știri la realizator și moderator de talk show în prime-time.

Maria Smarandache

Maria și-a început cariera de jurnalist la Radio România Actualități, apoi, a în urma unui concurs de telegenie, dicție și cultură generală, a facă pasul spre televiziune, ca redactor prezentator la Televiziunea Română și corespondent politic în cadrul Direcției Știri.

Marian Voicu

Este jurnalist, realizator de filme documentare și scriitor de non-ficțiune. Lucrează în TVR din 1996 ca reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show și producător. Din 2020 produce și prezintă la TVR1 „Breaking Fake News!”, singura emisiune din spațiul audiovizual românesc care documentează fenomenul dezinformării.

Marina Constantinescu

Marina Constantinescu s-a născut pe 22 septembrie 1966. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. În 1992 a început să colaboreze cu suplimentul LAI al ziarului Cotidianul şi cu revista România Literară unde a debutat cu cronica dramatică.

Mihaela Crăciun

Mihaela Crăciun (n. 1970, Reuseni, Suceava) este realizator și producător la Televiziunea Română, licențiată în Istorie și Geografie, cu master în Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea din București și specializări în „Istorie și film” şi „Producția știrilor TV”. La TVR 1 este unul dintre moderatorii de la Dincolo de Alb si Negru.

Mihai Rădulescu

Jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al TVR, Mihai Rădulescu are o experienţă de presă de peste 30 de ani. În zilele de weekend, îl vedem la principalul Telejurnal de pe TVR 1 (20.00), dar este şi moderator la ediţii speciale pe TVR INFO, face parte din echipa emisiunii „Dincolo de Alb şi Negru”(TVR1) şi este coordonatorul editorial al TVR MOLDOVA.

Ruxandra Gheorghe Negrea

Ruxandra Gheorghe Negrea a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din București. Curioasă şi dedicată studiului, Ruxandra a ales să-şi îmbogăţească cunoştinţele, urmând un master în Comunicare de Afaceri în Limbi Străine, în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Sebastian Felix Țopescu

Face parte dintr-o generaţie de comunicatori ṣi creativi care definesc noua abordare – reală ṣi virtuală – a modei, ca formă universală de exprimare. Dacă vă întrebați cum vine asta, vă lãmuriți imediat urmărindu-l pe Basti (aṣa cum îl alintã toatã lumea) pe reţelele de socializare, dar şi la revistele internaţionale la care lucrează.

Teodora Drăgoi

S-a născut pe 26 mai 1989 în orașul Hunedoara, județul Hunedoara. A ajuns la București pentru a urma cursurile Universității București, Facultatea de Litere, specializarea Studii Culturale: Antropologie. Ea a devenit colaborator al Televiziunii Române încă din anii studenției (2007).

Tudor Furdui

Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Prezintă ştirile sportive TVR, moderează studiourile la meciurile şi competiţiile transmise de Televiziunea Română.

Virgil Ianțu

Este unul dintre cei mai carismatici prezentatori din istoria TV-ului românesc. După mai multe sezoane ale emisiunii-concurs „Câștigă România!”, pe Virgil îl regăsiți TVR1 prezentând emisiunea „Copiii spun...”.

7:00 Weekend matinal

*Ştiri*Sport

Prezintă Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

ZOOM ANA MARIA DOBRANICI, manager de proiecte Asociaţia Ajungem Mari
Ajungem MARI este programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Asociaţia are proiecte permanente dezvoltate pentru a răspunde nevoilor reale ale copiilor din sistemul de protecţie. Punem astfel accent pe creşterea încrederii copiilor în propriile forţe, pe formarea de abilităţi şi transmiterea unor valori care să-i ajute să ducă o viaţă independentă, demnă şi sănătoasă.
Sâmbăta viitoare, pe 17 mai, Asociaţia organizează "Concursul caritabil de Șah" sub sloganul "Șah, competiție și generozitate". Nu e doar un concurs, e o misiune importantă: acționezi strategic pe tabla de șah și, în același timp, schimbi viețile copiilor instituționalizați, strângând fonduri de la prieteni, colegi, familie.
DISCUŢIE LUMINIŢA VÎLCEA, specialist în astrologie
DISCUŢIE MATEI PIECA, student la Facultatea de Teologie Romană Catolică şi Pr. Eduard Giurgi, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din București
Alegera suveranului pontif o surpriza. Papa Leon se doreste continuatorul Papei Francisc şi îndeamnă la pace şi unitate.
DISCUŢIE DIANA STAFIE, fondator al "Future Station" , o agenție de consultanță și strategie prospectivă și unul dintre puținii experți români specializați în scenarii de viitor.
Pe 11 mai, exact între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, UNFINISHED DEMOCRACY aduce la București o zi întreagă de dialoguri, dezbateri, ateliere și întâlniri care explorează ce înseamnă să consolidăm și să reimaginăm democrația, într-o lume în continuă schimbare.
Diana va fi parte din programul de zi şi va ţine un workshopul se numeste: CE POVESTE VREI SĂ SCRII DESPRE VIITORUL DEMOCRAȚIEI? este de la 11:30 la 13:00, la Casa Universitarilor. Ce povești ne spunem despre democrație — și cum ne influențează ele direcția în care mergem?Va fi o sesiune interactivă și de reflecție, în care Diana Stafie ne invită să trecem dincolo de știri și crize, ca să explorăm credințele și metaforele profunde care modelează viitorul nostru comun.
DISCUŢIE CĂTĂLIN OLARU, director artistic, Festivalul Filmului European şi IOANA MISCHIE, ambsador al FFE
A 29-a ediţie a festivalului este deja în plină desfăşurare, o ediţie care stă sub semnul sloganului "Cultura uneşte". În acest an în cadrul FFE vor fi peste 40 de lungmetraje (din care 28 prezentate în premieră naţională) şi se desfăşoară şi în alte 9 oraşe mari din ţară. Proiecţiile din festival oglindesc evoluţia globală a cinematografiei, dovedind că cinematografia europeană poate fi emblematică și inovatoare, capabilă să inițieze noi viziuni audio-vizuale. Spotul festivalului a fost realizat de către ambasadoarea festivalului, Ioana Mischie, prin îmbinarea noilor tehnologii și a software-urilor de ultimă generație
DISCUŢIE LUIGI GAGEOS, director M.U.S.I.C., Magical Urban Sounds In Connection​ şi SORIN ENUŞ-Director Creative Europe Romania
Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii sectoarelor creative, culturii și audiovizualului.
Programul are un buget total de 2,44 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 și este gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură, care primește și evaluează aplicațiile. Europa Creativă are două subprograme: MEDIA, Cultura și o componentă transsectorială care facilitează colaborarea între sectoarele creative și sprijină sectorul mass-media de știri prin promovarea alfabetizării mediatice, a pluralismului și a libertății presei.​
ZOOM CODRUŢ PÎNZARU, jurnalist TVR
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin Facultatea de Inginerie Aerospațială, în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA), anunță cea de-a treia ediții a SpaceFEST 2025, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat explorării spațiului. În perioada 9-11 mai 2025, campusul POLITEHNICII București va deveni epicentrul unui festival fascinant ce aduce împreună pasionații de astronomie, tehnologie și inovație din întreaga lume.

LIVE ZILELE HORTICULTURII BUCUREŞTENE

Suntem la a 21-a ediție a evenimentului Zilele Horticulturii Bucureștene, în Campusul Agronomie-Herăstrău. Evenimentul este organizat de Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe Agronomice șiMedicină Veterinară din București, alături de Societatea Română a Horticultorilor și susținut de Primăria Municipiului București.Este un festival devenit deja o tradiție pentru iubitorii de plante și grădinărit. Evenimentul aduce în prim-plan frumusețea și importanța horticulturii, oferind o zonă deschisăde întâlnire între producători, specialiști și pasionați ai acestui domeniu.O expoziție plină de culoare pentru toți vizitatorii.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

10:00 Vreau sa fiu sănătos!

Prezinta Izabela Marinescu

* Emisiunea isi propune teme din mai multe zone medicale sau zone tangente
sănătății, prezentate și dezbătute într-un stil cât mai agreabil și pe înțelesul
tuturor.

Pietrele la bila

Alimente care ajuta la combatarea oboselii cronice

Noutati in boala Parkinson

Screening-ul prenatal

Cancerul la pancreas

Producător Beatrice Cioba

Sezon nou

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1