loader

PREZENTATORI Logo

Alina Stancu

Absolventă a Faculăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, ca bursier Freedom House/JTI pentru jurnalism, Alina şi-a început carieraTV în 1995, la Tele 7 ABC, ca reporter, redactor şi editor al Telejurnalului. În perioada 1998-2003 şi-a continuat formarea profesională la Pro TV şi Acasă TV, apoi, la B1 TV, unde a realizat şi moderat emisiuni pe teme sociale, politice sau magazin.

Anca Mazilu

Cu o experienţă de peste 20 ani în televiziune, Anca Mazilu a intrat în casele telespectatorilor în 2020, odată cu emisiunea „Eu pot!”, de la TVR 1, o producţie pe care o putem urmări în continuare. În fiecare ediţie, Anca le oferă oamenilor paşi practici către alinierea între ce gândesc, ce spun, ce simt şi ce fac.

Andra Soceanu

Prezentatoare a Telejurnalului de prânz (ora 14.00) de la TVR 1 şi TVR INFO, Andra Soceanu a intrat în echipa TVR încă din studenţie, când a venit în Televiziunea Română pentru un stagiu de practică.

Andrei - Victor Dochia

Născut în 12 octombrie 1978, în localitatea prahoveană Câmpina, Andrei - Victor Dochia și-a început activitatea în Televiziunea Română în 2003. A fost reporter al Redacției Religie-Istorie, iar apoi prezentator, moderator, videojurnalist și producător tv. Din 2018 este producător al emisiunii Universul Credinței.

Boris Velimirovici

Născut în 1976, la Pojejena (Caraş-Severin), Boris Velimirovici este licenţiat în filologie la Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A debutat în presa locală din Timișoara încă din timpul facultății, colaborând cu ziarul sârbesc Nasa Rec și Studioul Teritorial TVR Timișoara.

Cătălin Ştefănescu

„Salutare, salutare la toată lumea!” Aşa ne întâmpină Cătălin Ştefănescu la fiecare ediţie de „Garantat 100%”, o emisiune pe care o realizează din 1999.

Cristian Mîndru

A absolvit Facultatea de Jurnalism, urmărindu-şi visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a deveni ziarist sportiv. În 2001 a debutat în televiziune la Antena 1, ca reporter, iar din 2004 s-a alăturat Televiziunii Române. Îl vedem la Ştirile sportive din cadrul Telejurnalelor TVR, îi ascultăm comentariile la diferite competiţii, îl vedem ca gazdă a unor gale şi evenimente sportive.

Cristian Tabără

Cristian Tabără s-a născut la Oradea pe 30 noiembrie 1967. A absolvit Liceul de Filologie - Istorie din Oradea, după care a hotărât să dea admitere la Facultatea de Mecanică Timișoara, pe care însă nu a finalizat-o. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, urmată de un masterat în psihologie analitică, în cadrul Universității Spiru Haret din București.

Cristina Şoloc

După cum afirmă, nu ea a ales televiziunea, ci aceasta a ales-o pe ea. Absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Cristina a fost remarcată într-un ziar din Cluj, propunându-i-se să prezinte emisiunea „Karaoke Show” la Prima TV, iar în 2003 a păşit în TVR ca reporter al emisiunii „Bună dimineaţa, România!” Ulterior, a devenit realizator/prezentator al aceleiaşi emisiuni.

Dana Constantinescu

S-a născut pe 3 decembrie 1962 în Bucureşti şi lucrează în TVR de peste 30 de ani. Este absolventă a Facultăţii de Chimie din cadrul Politehnicii Bucureşti, a cursurilor postuniversitare ale Facultăţii de Jurnalism şi a unui master în Jurnalism. În TVR, şi-a început cariera cu montajul pe bandă, a continuat cu developarea filmelor pentru TV, iar din 1990 realizează reportaje economice şi sociale.

Eda Marcus

Eda Marcus lucrează de la 19 ani și a început ca un simplu reporter de divertisment care a furat meserie cu multă plăcere, atenție și perseverență. Spune cu mândrie că a parcurs firesc toate etapele pe care orice om trebuie să le treacă în carieră sa. În prezent, lucrează la Departamentul Știri Sportive TVR.

Eugenia Vodă

Eugenia Vodă realizează din anul 2000, pe TVR1, „Profesioniştii", una dintre cele mai urmărite emisiuni culturale din România. Aceasta a fost declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din România. Emisiunea a fost caracterizată ca având „nerv", în condiţiile în care Eugenia Vodă mizează pe „senzaţionalul normalităţii".

Florina Constantinescu

„Cred că am cântat de când mă ştiu, în cor, la serbările pe care le aveam la şcoală şi, mai târziu, la liceu. Muzica este modul cel mai direct prin care putem transmite ceea ce simţim: iubire, emoţie, sens…”, mărturiseşte Florina, care şi-a completat cariera muzicală cu una de prezentator TV. Florina ne aduce veştile despre vreme, la rubrica Meteo a Telejurnalelor TVR şi, totodată, prezintă emisiuni „Vedeta familiei”, la TVR 1.

Ionuț Gheorghe

Visul lui din copilărie a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Acum o face, la Televiziunea Română. S-a alăturat echipei TVR în 2015. A fost jurnalistul Știrilor TVR acreditat la Guvern. A participat la unele dintre cele mai importante evenimente și a transmis pentru Telejurnal cele mai bune informații din cadrul întâlnirilor externe ale oficialilor români.

Iuliana Tudor

Face audienţe-record pentru Televiziunea Română. Este primul om de televiziune care reinterpretează folclorul, promovând varianta proprie în cadrul show-ului „Vedeta populară". A devenit imaginea-simbol a postului naţional de televiziune, oferind substanţă termenului de „vedetă".

Laura Fronoiu

„Televiziunea a fost, dintotdeauna, cel mai mare vis al meu, așadar o consider cea mai frumoasă meserie din lume... mă trezesc în fiecare zi cu gândul că trebuie să ajung la timp la întâlnirea cu telespectatorii ştirilor TVR, fără să ştiu ce surprize mă aşteaptă pe teren sau la pupitrul de prezentare.”

Loredana Iordache

„Pentru mine, din 2016, Televiziunea Română este locul în care, chiar dacă vin la muncă, mă simt ca acasă. De atunci şi până acum am avut şansa să prezint atât emisiunea matinală a postului TVR 1, cât şi ştirile de la orele 14.00, 16.00 şi 17.00”, ne spune Loredana Iordache primele lucruri cu care se mândreşte.

Mădălina Dobrovolschi

Mădălina Dobrovolschi are o experiență de peste 20 de ani în televiziune și radio, timp în care a ocupat poziții de prim plan, de la prezentator de știri la realizator și moderator de talk show în prime-time.

Maria Smarandache

Maria și-a început cariera de jurnalist la Radio România Actualități, apoi, a în urma unui concurs de telegenie, dicție și cultură generală, a facă pasul spre televiziune, ca redactor prezentator la Televiziunea Română și corespondent politic în cadrul Direcției Știri.

Marian Voicu

Este jurnalist, realizator de filme documentare și scriitor de non-ficțiune. Lucrează în TVR din 1996 ca reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show și producător. Din 2020 produce și prezintă la TVR1 „Breaking Fake News!”, singura emisiune din spațiul audiovizual românesc care documentează fenomenul dezinformării.

Marina Constantinescu

Marina Constantinescu s-a născut pe 22 septembrie 1966. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. În 1992 a început să colaboreze cu suplimentul LAI al ziarului Cotidianul şi cu revista România Literară unde a debutat cu cronica dramatică.

Mihaela Crăciun

Mihaela Crăciun (n. 1970, Reuseni, Suceava) este realizator și producător la Televiziunea Română, licențiată în Istorie și Geografie, cu master în Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea din București și specializări în „Istorie și film” şi „Producția știrilor TV”. La TVR 1 este unul dintre moderatorii de la Dincolo de Alb si Negru.

Mihai Rădulescu

Jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al TVR, Mihai Rădulescu are o experienţă de presă de peste 30 de ani. În zilele de weekend, îl vedem la principalul Telejurnal de pe TVR 1 (20.00), dar este şi moderator la ediţii speciale pe TVR INFO, face parte din echipa emisiunii „Dincolo de Alb şi Negru”(TVR1) şi este coordonatorul editorial al TVR MOLDOVA.

Ruxandra Gheorghe Negrea

Ruxandra Gheorghe Negrea a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din București. Curioasă şi dedicată studiului, Ruxandra a ales să-şi îmbogăţească cunoştinţele, urmând un master în Comunicare de Afaceri în Limbi Străine, în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Sebastian Felix Țopescu

Face parte dintr-o generaţie de comunicatori ṣi creativi care definesc noua abordare – reală ṣi virtuală – a modei, ca formă universală de exprimare. Dacă vă întrebați cum vine asta, vă lãmuriți imediat urmărindu-l pe Basti (aṣa cum îl alintã toatã lumea) pe reţelele de socializare, dar şi la revistele internaţionale la care lucrează.

Teodora Drăgoi

S-a născut pe 26 mai 1989 în orașul Hunedoara, județul Hunedoara. A ajuns la București pentru a urma cursurile Universității București, Facultatea de Litere, specializarea Studii Culturale: Antropologie. Ea a devenit colaborator al Televiziunii Române încă din anii studenției (2007).

Tudor Furdui

Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Prezintă ştirile sportive TVR, moderează studiourile la meciurile şi competiţiile transmise de Televiziunea Română.

Virgil Ianțu

Este unul dintre cei mai carismatici prezentatori din istoria TV-ului românesc. După mai multe sezoane ale emisiunii-concurs „Câștigă România!”, pe Virgil îl regăsiți TVR1 prezentând emisiunea „Copiii spun...”.

13:00 Ora regelui

La întâlnirea tradițională de la finalul anului, Majestatea Sa Margareta a mulțumit Corpului Diplomatic acreditat la București pentru activitatea desfășurată în România, asigurându-i pe trimișii diplomatici că țara noastră este un partener valoros și de încredere.

O rochie de gală a Reginei Maria și o bundiță brodată de Regina Elisabeta sunt personajele poveștii pe care o aflăm de la expertul restaurator Aurelia Pomponiu. Obiectele de vestimentație fac parte din patrimoniul Muzeului Teatrului Național din București, iar rochia de bal poate fi văzută, în prezent, în cadrul expoziției "Regina Maria la teatru", alături de alte documente și fotografii regale restaurate.

Anul 2024 a fost prolific pentru tinerii artiști susținuți de Fundaţia Regală Margareta a României și s-a încheiat cu Gala Tinere Talente ce a inclus un spectacol prezentat de bursierii de la muzică şi o amplă expoziţie de arte vizuale.

”Conectăm Generații în lumea digitală” este un program pe care Fundația Regală și alte organizații partenere, precum Asociația ”Voluntariat pentru viață” din Mărășești, îl dedică seniorilor. Voluntarii din județul Vrancea lucrează chiar și cu cei din alte țări pentru binele semenilor.

Este deja o tradiţie ca, în fiecare an, Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti să-i primească pe colindătorii din Corul Regal. Cu un repertoriu de colinde tradiționale și moderne, ansamblul artistic condus de dirijorul Răzvan Apetrei, ne poartă în fiecare an într-o călătorie cu totul nouă. În catedrala arhiplină, spiritul sărbătorii îi vrăjește pe copii, părinți și bunici, într-un decembrie ca de poveste.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Diana Ilina, Adelina Dumitrescu,

Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1