loader
Foto

Cele mai urmărite programe de sărbători de la TVR 1

Emisiunile de divertisment, filmele şi jurnalele de ştiri predomină în clasamentul audienţelor acestei perioade.

 

O analiză a audienţelor programelor de la TVR 1 din perioada sărbătorilor (24 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014) arată că preferinţele telespectatorilor se îndreaptă spre divertisment, ştiri sau filme.

Ediţia specială de Crăciun a emisiunii O dată-n viaţă este pe primul loc în top 20 al celor mai urmărite programe de la TVR 1 în perioada amintită. Ultima emisiune purtând semnătura regretatului Titus Munteanu, care i-a avut ca protagonişti pe Angela Similea şi Ovidiu Komornyk, Monica Anghel şi Luminiţa Anghel, respectiv îndrăgitul cuplu de actori Floarea şi Gheorghe, a înregistrat o medie de 1.083.000 de telespectatori (5,7% rating**, respectiv 11.3% cotă medie de piaţă***). Cel mai urmărit moment din emisiunea găzduită de Iuliana Tudor pe 25 decembrie a adus în faţa micilor ecrane 1.606.000 de români, la ora 22.38 (8,4% rating, respectiv 16,9% market share). Cele trei părţi ale emisiunii au ocupat în top 20 poziţiile 1, 3 şi 6, partea a doua (difuzată în intervalul orar 22.00 – 22.48) fiind cea mai urmărită (6,5% rating, 12,4% share).

Iuliana Tudor şi-a adjudecat şi cea de-a doua poziţie în topul audienţelor de sărbători la TVR 1, alături de Ramona Bădescu, împreună cu care a prezentat partea a doua a programului de Revelion difuzată în noaptea dintre ani, în intervalul 0.00 – 0.48. Pe acest interval, Revelionul TVR 1 a înregistrat 5,7% rating mediu şi 9,7% cotă medie de piaţă. Celelate două părţi ale programului de Revelion cu Ramona Bădescu şi Iuliana Tudor, difuzate pe 31 decembrie, de la 22.30 până la miezul nopţii, respectiv pe 1 ianuarie, de la 1.00 la 2.00 noaptea, s-au clasat pe poziţiile a noua şi a zecea în acelaşi top.

Partea a doua a ediţiei „best of” Viaţa satului, difuzată pe 5 ianuarie, de la ora 12.00 la 12.47, a obţinut un onorant loc 5 în clasament, cu 5,2% rating mediu şi 13,9% share mediu, fiind, de altfel, lider de piaţă pe segmentul respectiv.

Programele de ştiri difuzate la TVR 1 sub genericul Telejurnalului orei 20.00 s-au numărat, de asemenea, printre favoritele publicului. Locurile 8, 14, 16 şi 18 din clasamentul audienţelor au fost ocupate de jurnalele pregătite de echipa Ştirilor TVR pe 3 ianuarie (4,2% rating, respectiv 6.9% cotă medie de piaţă), 1 ianuarie (3,9% rating mediu, 6.5% cotă medie de piaţă), 28 decembrie (3,7% rating mediu, 6.3% cotă medie de piaţă) şi 30 decembrie (3,6% rating mediu, 6.1% cotă medie de piaţă).

Difuzat pe 28 decembrie, programul cu momente din Arhiva TVR Magia serilor de Crăciun a înregistrat un rating mediu de 4,1% şi un share mediu de 7,5%, clasându-se pe locul 11 în topul celor mai urmărite programe de sărbători, iar Distractis – Distilat de comedie din 30 decembrie a ocupat poziţia imediat următoare, cu 4 puncte de rating şi 6,8% market share.

Emisiunile realizate şi prezentate de Andreea Marin ocupă alte două locuri în top 20. Ediţia specială de Revelion Preţuieşte viaţa s-a clasat a 13-a, cu 3,9% rating mediu şi 6.4% cotă medie de piaţă, iar ediţia din 29 decembrie a aceleiaşi emisiuni a ocupat, cu cea de-a doua parte a sa, locul 15, înregistrând 3,8% rating mediu, respectiv 7,8% share mediu.

Înregistrarea spectacolului folcloric destinat aniversării celor 85 de ani de Radio România (partea a doua), difuzată la TVR 1 pe 27 decembrie, s-a clasat pe locul 17 (3,7% rating mediu, 6,3% cotă medie de piaţă).

Filmele western difuzate în această perioadă la TVR 1 au fost de asemenea preferate de telespectatori, patru dintre acestea clasându-se printre cele mai urmărite 20 de programe ale postului: pe locul al patrulea în top se află producţia Ultimul asfinţit, difuzată pe 3 ianuarie, cu 5,4% rating mediu şi 9,8% cotă medie de piaţă; Trecătoarea blestemată, din 4 ianuarie, ocupă locul 7 în top, cu 4,4% rating mediu şi 7,6% share mediu; western-urile Moartea unui pistolar şi Omul fără stea, din 5, respectiv din 1 ianuarie, încheie clasamentul celor mai vizionate 20 de programe de la TVR 1 din această perioadă.

 

**Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

***Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate de Serviciul Analiză şi Strategie Programe, Direcția Programe, TVR.

Target Național.

14:45 La masa de Paşte

(II) (redifuzare) Prezintă Iuliana Tudor

Jurnalist Anamaria Voicu

Producător Iuliana Tudor

16:20 Discover Romania

(redifuzare)

* Oul decorat în Europa Centrală şi de Est

*Oul decorat în Europa Occidentală

Oul decorat în Asia şi America

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1