loader
Foto

Galerie foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul, trei noi episoade la TVR 1

Cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dezvăluite într-o serie documentară ce poate fi urmărită de luni până miercuri, la 17.35, la TVR 1 şi TVR+

 

Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente şi poate fi urmărită de luni până miercuri, de la 17.35, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Iată rezumatele celor trei episoade difuzate în această săptămână:

Episodul 4 (luni, 9 februarie, ora 17.35): „Între viaţă şi moarte”

Începând cu septembrie 1941, timp de peste doi ani, armata germană a ţinut sub asediu oraşul Leningrad. Numărul total al pierderilor de vieţi omeneşti cauzate de frig şi foamete nu este nici acum stabilit cu precizie, datele variind în funcţie de sursă - de la 670.000 la 1.500.000 de victime. Armata Roşie contraatacă pe frontul de la Moscova.

Episodul 5 (marţi, 10 februarie, ora 17.35): „Opoziţia din interior”

Iniţial, în statele Baltice, ca şi în Ucraina şi Belarus, naziştii sunt întâmpinaţi ca o forţă eliberatoare de opresiunea regimului stalinist. În scurt timp, însă, când planurile lui Hitler ies la suprafaţă, entuziasmul lor dispare... Rezistenţa partizană apare, iniţial fără să beneficieze de suportul lui Stalin, iar apoi cu sprijinul său, el trimiţându-le partizanilor provizii.

Episodul 6 (miercuri, 11 februarie, ora 17.35): „Cazanul începe să fiarbă”

În timp ce naziştii se pregătesc să atace vastele zone petrolifere din regiunea munţilor Caucaz, bătălia pentru cucerirea oraşului Stalingrad a reprezentat un punct de cotitură în desfăşurarea războiului. Bătălia de la Stalingrad, unde Stalin a interzis categoric orice retragere de pe câmpul de luptă, este considerată cea mai sângeroasă şi mai mare bătălie din istoria omenirii.

(w882) batalia de

Din 2 februarie, TVR 1 difuzează, în premieră, Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Igor Grigoriev, Ilia Gootman şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor.

Seria poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

sursă foto: www.gram.pl

1:40 Operaţiunea Monstrul (R)

( România, 1976)

Regia Manole Marcus

Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru

Comedie. Redactor Gabriela Onea

(Reluare)

3:25 Sport (R)

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1