În prima duminică din 2016, emisiunea lui Mircea Dinescu unde scriitorul este amfitrion și bucătar ne-a prezentat o rețetă de borș cum numai el știe să facă.
Invitată la masă a fost Maria Buză. Iată ce a pregătit Mircea Dinescu în ediția din 3 ianuarie a emisiunii "Politică și delicatețuri".
BORȘ UCRAINEAN ALTOIT CU BORȘ RUSESC
Ingrediente:
- 1 rasol de vițel
- 1 ciolan afumat de porc
- 1 varză dulce, 1 varză murată
- 6 cartofi
- 4 ardei
- 3 morcovi
- 4 cepe
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 praz
- 2 sfecle roșii
- ½ l zeamă de varză
- 1 l suc de roșii
- usturoi
- cârnăciori și piept de gâscă afumate
- roșii cherry
- șorici
- dulceață de ardei iute
- piper, frunze de dafin