loader
Foto

"Regina Spaniei" - la TVR 1

Începeţi săptămâna urmărind la TVR 1, luni, 14 iunie, de la ora 22.10, un film cu 7 nominalizări la Premiile Goya 2017, inclusiv pentru cel mai bun rol feminin interpretat de frumoasa şi talentata Penelope Cruz.

 

REGINA SPANIEI (LA REINA DE ESPANA – Spania, 2016)
Regia: Fernando Trueba
Cu: Penelope Cruz, Javier Camara, Cary Elwes, Ana Belen, Mandy Patinkin

Filmul a primit 7 nominalizări la Premiile Goya în 2017 (inclusiv pentru cel mai bun rol feminin – Penelope Cruz)

În Spania anilor 1950, actriţa Macarena Granada, devenită star hollywoodian, se întoarce la Madrid ca să filmeze un blockbuster istoric despre viaţa reginei Isabela de Castilia. Vesela reîntâlnire cu vechii prieteni şi bucuria întoarcerii acasă după 20 de ani sunt însă umbrite de realitatea dură a regimului franchist.

Dincolo de rolul din acest film, actriţa Penelope Cruz este considerată în Spania, ţara sa, o adevărată regină. Frumoasă, talentată, muncitoare şi dedicată actelor caritabile, Penelope este un adevărat model pentru fanii săi. De-a lungul anilor, Penelope Cruz a fost voluntar în misiuni umanitare desfăşurate în Uganda și India şi a lucrat inclusiv cu maica Tereza. După ce a cunoscut-o, Penelope și-a donat toţi banii obţinuţi din salariul pentru filmul său „Dragoste de cowboy” (The Hi-Lo Country) pentru a ajuta la finanțarea misiunii regretatei călugărițe.

Din 2010, Penelope este căsătorită cu actorul Javier Bardem cu care are doi copii, lucru care nu a împiedicat-o să aibă o activitate susţinută, atât pe platourile de filmare, cât şi în afara lor.

(oar_w460)

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1