loader
Foto

Ridurile, implantul dentar, dislipidemiile şi cataracta, în atenţia Medicilor de gardă

În emisiunea de la TVR 1, TVR HD şi TVR+ , Medicii de gardă au prezentat publicului larg informaţii şi sfaturi despre cum să se menţină sănătoşi prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode.

 

Medici de gardă

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ediţia de sâmbătă, 8 noiembrie, a emisiunii Medici de gardă a avut alte patru subiecte de interes pentru telespectatori: ridurile, implantul dentar, dislipidemiile şi cataracta. Emisiunea Medici de gardă se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+, sâmbăta, de la ora 17.00. Cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv au avut-o drept invitată în cea de-a patra ediţie a emisiunii pe Dana Săvuică.


Femeia de afaceri Dana Săvuică dă dovadă de curaj şi se lasă pe mâinile plasticianului Gad Renert, care îi promite estomparea ridurilor. Pentru a doua oară într-o săptămână, vedeta se supune unei intervenţii de chirurgie plastică în studioul unei emisiuni de televiziune. De data aceasta, la Medici de gardă!

La show-ul medical Medici de gardă, cardiologul Nico Ferariu le-a explicat tuturor celor prezenţi în platou ce trebuie să mâncăm atunci când avem dislipidemie şi la ce riscuri ne expunem când suferim de această afecţiune. Micii, sarmalele, chiftelele sunt câteva dintre preparatele tradiţionale româneşti care trebuie consumate în cantităţi moderate dacă vrem să ne păstrăm sănătatea. 

Oftalmologul Olga Melnic ne-a adus în discuţie cauza principală a orbirii - cataracta - şi a explicat pas cu pas ce presupune exact operaţia care înlătură această problemă oculară.

Stomatologul Alex Paraschiv a abordat un subiect de larg interes pentru public - implantul dentar - şi a demontat mitul conform căruia această procedură este dureroasă.

Medici de gardă este cel mai nou show medical, lansat la TVR 1, TVR HD, TVR+ în 18 octombrie. Format original, produs de regizorul Petre Năstase, emisiunea, desfăşurată pe intervalul 17.00-18.00 în fiecare sâmbătă, îi ajută pe telespectatori să pătrundă în lumea medicală în cel mai spectaculos mod cu putinţă. Emisiunea este prezentată de o echipă tânără şi entuziastă de medici, din care fac parte cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv.

Cei patru Medici de gardă educă publicul larg cum să se menţină sănătos prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode. Medicii de gardă aduc în faţa telespectatorilor realităţile medicale ale momentului şi vor atrage atenţia asupra pericolelor la care ne expunem fiecare dintre noi atunci când ignorăm sfatul doctorilor.

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Alexandru "Dodo" Piţigoi, pilot de curse

Dodo este unul din cei mai experimentati piloti de raliu din România, Campion Naţional la Viteză în Coastă în 2022 și 2023. Este, de asemenea, promotor al campaniei "Start colectării selective". La sfîrşitul lunii aprilie a avut un parcurs senzaţional la proba de coastă din Austria.

Radu Ţibrea, project manager "Cursa cu răţuşte"

Cea mai amuzanta cursa caritabila, proiectul, a inceput la Timisoara, pe Bega, iar din 2015 proiectul a ajuns şi la Bucureşti. Se desfăşoară simultan în 7 oraşe din ţară. Exceptând scopul recreativ, motivul principal este îmbunătățirea calității vieții copiilor care se confruntă cu hipoacuzia.

Zoom Cellia Costea , soprană

Este una dintre cele mai apreciate voci românești din lumea lirică internațională şi este invitată specială la Gala Puccini, cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, organizat de Institutul Italian de Cultură

Nicu Bocancea, master florist

Începe sezonul nuntilor , evenimente care implica aranjamente florale şi mese tematice. Ce înseamnă buchete şi arajamente instagramabile, ce spune simbolistica buchetului de nuntă, se mai poartă cocardele şi mărturiile la nunţi în 2024?

Pavel Bartoş, actor

Pe 28 aprilie Teatrul Stela Popescu a împlinit 8 ani de existenţă şi a sărbatorit cu o premieră: piesa "Escu", cu Pavel Bartoş în rol principal.

În acest an electoral, piesa pare mai actuală ca niciodată şi evidenţiază traseismul politic, corupţia, impostura şi caracterul cameleonic al politicianului.

Un alt mesaj transmis de Teatrul Stela Popescu este o colaborare excelentă cu actorii Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, din Chisinau-piesa a fost jucată mai întâi în martie, la Chişinău​

LIVE Zilele Horticulturii Bucureștene

80 de expozanți și ateliere educative la Zilele Horticulturii Bucureștene, într-o locație inedită: Grădinile Senatului-Palatul Parlamentului, intrarea A1, în perioada 9-12 mai 2024

Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, își vor deschide porțile pentru vizitatori și cu ocazia aniversării a 160 de ani de la crearea Senatului României

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:50 În grădina Danei

* Episodul 3

Realizator Dana Constantinescu

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

TikTok, interzis? Aflăm duminică, la „Breaking Fake News”!

Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu şi echipa sa ne aşteaptă duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

Peste șase veacuri de istorie otomană, într-o lecţie de istorie. Autorul şi profesorul Marc David Baer e invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Turcii sau otomanii sunt acelaşi lucru? Care a fost relaţia otomanilor cu teritoriile locuite de români, despre toleranţă în epoca modernă, dar ...

 

#tvr1