loader
Foto

Rugby în direct la TVR: partida Portugalia-România

Sâmbătă, 7 februarie, de la 16.40, în exclusivitate la TVR 1, TVR HD şi TVR+ aţi putut urmări prima partidă oficială a Stejarilor în Campionatul European de Rugby 2015

 

Meciul este disponibil online pe TVR+

TVR 1, TVR HD şi TVR + a transmis în direct sâmbătă, de la 16.40, prima partidă a reprezentativei României de rugby din cadrul Rugby Europe Championship 2015. Competiţia cunoscută până acum drept Cupa Europeană a Naţiunilor la rugby are din acest an un nou nume: Campionatul European de Rugby. În această competiţie, România a întâlnit Portugalia, la Lisabona, pe 7 februarie.

Meciul de sâmbătă a fost pentru Stejari o foarte bună ocazie de pregătire şi verificare înainte de marea competiţie din acest an - Cupa Mondială de rugby din luna septembrie.

Partida de pe 7 februarie s-a desfăşurat pe Estadio Universitario din Lisabona şi a fost comentată pentru telespectatorii TVR de Dragoş Bocanaciu şi Alex Roman.

Cu o nouă denumire, Rugby Europe Championship, fosta Cupă Europeană a Naţiunilor, a pornit la drum din 7 februarie, în luptă intrând cele mai valoroase echipe din al doilea eşalon valoric al continentului.

Şase naţiuni vor fi în competiţie, cinci dintre acestea completând tabloul şi anul trecut: Georgia, Portugalia, România, Rusia şi Spania, cărora li se va adauga Germania, cea care a luat locul retrogradatei Belgia. România are de partea ei argumentul continuităţii pe banca tehnică a galezului Lynn Howells.

Până în prezent s-au disputat 12 ediţii ale întrecerii europene a jucătorilor de rugby, la care au participat 11 echipe:  Belgia, Cehia, Georgia, Germania, Maroc, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Spania şi Ucraina, dintre acestea Georgia, Portugalia şi România reuşind să obţină titlul de campioană.

Competiţia a debutat în 1936 şi, de-a lungul anilor, s-a numit: Turneul FIRA, Cupa Europei FIRA, Cupa Naţiunilor FIRA, Trofeul FIRA - perioadă dominată de Franţa, România şi Italia, singurele care au reuşit să-şi adjudece trofeul.

Ediţia 2015-2016 este prima sub titulatura de Rugby Europe Championship datorită schimbării denumirii forului organizator din FIRA-AER în Rugby Europe.

Portugalia este un adversar de tradiţie al Stejarilor, aceştia având trei victorii consecutive în faţa lusitanilor. La confruntarea din 2013, echipa noastră s-a impus la Lisabona cu rezultatul de 19-13.

Lotul echipei noastre pentru partida de sâmbătă cuprinde următorii jucători:

Pilieri: Horaţiu Pungea (Lyon), Constantin Pristavita (Ştiinţa Baia Mare), Mihăiţa Lazăr (Castres), Petru Tamba (Farul Constanţa), Alexandru Tarus (RCM Timişoara), Paulica Ion (Perpignan)

Taloneri: Andrei Rădoi (Ealing Trailfinders), Otar Turashvili (Farul Constanţa)
Linia a doua: Valentin Poparlan (Timişoara), Marius Sirbe (Blagnac), Marius Antonescu (Tarbes)
Linia a treia: Mihai Macovei (Massy), Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucuresti), Stelian Burcea (RCM Timisoara), Valentin Ursache (Oyonnax), Vlad Nistor (Castres)
Mijlocaşi la grămadă: Florin Surugiu (CSM Olimpia Bucureşti), Grigoras Diaconescu (CSA Steaua Bucureşti), Valentin Calafeteanu (RCM Timişoara)
Mijlocaşi la deschidere: Dănuţ Dumbravă (CSA Steaua Bucureşti), Dorin Maniole (Orthez)
Centri: Csaba Gal (Universitatea Cluj), Robert Dascălu (CSA Steaua Bucureşti)
Aripi: Adrian Apostol (Farul Constanţa), Florin Ioniţă (CSA Steaua Bucureşti), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua Bucureşti), Ionut Botezatu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
Fundaşi: Cătălin Fercu (Saracens), Sabin Straţilă (Farul Constanţa).

foto: www.FRR.ro

12:00 Dulce ca iubirea

Film* Dulce ca iubirea (FLOWERS AND HONEY-SUA, 2021)

Regia Brian Skiba

Cu: Ashley Newbrough, Jamie Roy

* Dramă, romance. Sarah Foster, proprietara unei florării din Los Angeles, moşteneşte ferma unei mătuşi şi decide să cultive acolo hibiscus pentru magazinul ei. Florile sunt încântătoare, dar nu şi pentru apicultorul Hank, care descoperă că întreaga lui recoltă de miere a ieşit... roşie. Din fericire, accidentul se soldează nu doar cu un succes surprinzător, ci şi cu o frumoasă idilă între cei doi tineri. Redactor Laura Bălan

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1