loader
Foto

Galerie foto

Ştiristele de la TVR ştiu cine câştigă Supercupa Europei

Ce pronosticuri dau fetele pentru meciul de vineri de la TVR

 

Mare meci mare vineri seară în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+! Alina Stancu (Ora de Ştiri, TVR 2), Ligia Munteanu (Telejurnal TVR 1), Cristina Soare (Meteo TVR 1), Oana Dobrescu (Telejurnal matinal TVR 1 şi Dorina Florea (Telejurnal TVR 2) s-au încumetat să dea un pronostic pentru meciul dintre Byern Munchen – Chelsea (30 august, ora 21.30), dar şi să îşi spună părerea despre sportul rege – fotbalul.

Ligia Munteanu (Telejurnal TVR 1): „În copilărie jucam fotbal şi eram portar!”

„Eu pariez pe Chelsea, care va câştiga cu 1-0. Reprezentanta Angliei e favorita mea, mai ales că este antrenată de orgoliosul Mourinho. Din această partidă, preferatul meu este Fernando Torres, care joacă la echipa naţională a Spaniei. Nu numai că e un spaniol simpatic, dar s-a remarcat ca un atacant foarte bun.

Iar părerea mea despre fotbal este următoarea: indiferent dacă eşti fată sau băiat, mai ales în România, sigur ştii ceva despre subiect. Ne-a adus faimă internaţională, a rămas în timp un sport rege şi o preocupare pasională a multor români. Nu mai spun că, în copilărie, jucam fotbal şi eram portar. Până m-am prins eu de unde am acele vânătăi uriaşe pe genunchi şi mai mult mă feream de minge decât să o prind. E clar că nu a durat foarte mult până am fost eliminată:)). Recunosc că nu sunt microbistă, dar au fost şi meciuri ale marilor echipe care s-au transformat într-un adevărat spectacol, de exemplu celebrele confruntări dintre Barca şi Real Madrid, dintre Messi si Rohnaldo, pe care nu le-am ratat. Trebuie, totuşi, să oferim fotbalului respectul cuvenit! Rămâne unul dintre cele mai frumoase sporturi de echipă!”

Alina Stancu (Ora de Ştiri TVR 2): „Mărturisesc că îmi place fotbalul, dar mai ales poveştile care se ţes în jurul lui! Ador stadioanele cântând din Premier League,  imnurile şi cântecele lor, dar şi povestea din jurul acestora. Şi nu în ultimul rând, îmi plac ziariştii sportivi care scriu, cu talent, despre fotbal…”

„Scorul va fi 3-1 pentru Bayern Munchen. Personal, am o preferinţă  mai veche pentru FC Bayern München datorită unui prieten al tatălui meu care ţinea o berărie în Bavaria şi ne-a injectat microbul. Deşi, ca să fiu realistă, acum nici nu mai ştiu cât este vorba de Chelsea – Bayern şi cât depre Mourinho - Guardiola. Mai ales că Mourinho a şi aruncat nişte săgeţi deja: „Sezonul trecut a fost dominat de Bayern. Acum au un nou antrenor şi mai mulţi jucători noi. Nu sunt sigur că vor continua să fie atât de buni”.

Mărturisesc că îmi place fotbalul, dar mai ales poveştile care se ţes în jurul lui. Arjen Robben - în finala UEFA Champions League  2012, pe Allianz Arena, tot un Bayern - Chelsea - a ratat un penalty şi a stricat sărbătoarea din Bavaria. Păstrez în minte câteva prim-planuri în care părea realmente strivit de suferinţa care venea din tribune (îmi amintesc şi de bucuria lui Drogba care îşi vedea împlinită “truda” la fel ca în semifinala cu Barcelona).

Nu mă pricep la fotbal, deşi mi-ar plăcea să pot avea păreri avizate despre viteza lui Dante (apropos de Bayern) sau cât de bine face ambele faze ale jocului:). Am însă pasionaţi în familie şi ciulesc urechile de fiecare dată când se comentează profesionist despre partidele pe care le vedem împreună. Cu greu am realizat că fotbalul este frumos la televizor (fie şi în pub), dar nu poate fi trăit decât în tribună. Sportul ăsta are şi poveştile lui urâte, pline de violenţă, dar le caut pe cele despre oamenii care au făcut din fotbal o pasiune. Ador stadionele din Premier League, cu imnurile şi cântecele lor, dar şi povestea din jurul acestora. Şi nu în ultimul rând, îmi plac ziariştii sportivi care scriu, cu talent, despre fotbal…”

Cristina Soare (Meteo TVR): „Recunosc, ador meciurile! Noi, fetele, avem timp preţios de care să profităm pentru că băieţii au ceva foarte imporant de făcut. Nu-i aşa că nici cele mai geloase dintre voi nu va sunaţi partenerii atunci când ştiţi că sunt la meci?!”

„Pentru orice om care nu este microbist, fotbalul are conotaţie... mondenă. Niciodată nu am fost o înfocată a acestui sport şi, recunosc, nu-mi place să merg pe stadion. Însă ştirile din fotbal sunt, de cele mai multe ori, head-line-uri, aşa că, inevitabil, am devenit şi eu (pseudo)cunoscătoare. Despre derby-ul Bayern Munchen – Chealsea, nu promit că mă voi uita, dar, cu siguranţă voi verifica, la pauză şi la final, scorul. Surprize nu vor fi, cred eu. Pot garanta că nemţii sunt câştigători (e chestiune de intuiţie feminină), chiar dacă ambele echipe sunt de o valoare similară şi într-adevăr redutabile.

Recunosc, ador meciurile! Din cel mai important punct de vedere pentru o femeie. În limbajul televiziunii, targetul se împarte. Cu alte cuvinte, noi, fetele, avem timp preţios de care să profităm pentru că băieţii au ceva foarte imporant de făcut. Nu-i aşa că nici cele mai geloase dintre voi nu va sunaţi partenerii atunci când ştiţi că sunt la meci?! (Ups, asta nu trebuia să spun, să nu devină o scuză!)”.

Oana Dobrescu (Telejurnal matinal TVR 1): „Penaltiuri să fie şi acum! Să se joace până în ultimul minut, să ne ţină în suspans şi cel mai bun să câştige! :)”

„Uau! E dificil de dat un pronostic. Îmi aduc aminte chiar de ultimul lor meci din Liga Campionilor, în 2012. Nu sunt microbistă, dar acel meci a fost memorabil pentru fanii ambelor echipe. Am urmărit meciul la o terasă cu câţiva prieteni, iar strigatele suporterilor sunt greu de descris sau de reprodus. Toată lumea urmărea cu sufletul la gură penaltiurile, iar Didier a fost eroul echipei Chelsea.

Dacă mă gândesc însă că în urmă cu patru ani Chelsea pierdea cupa tot la penaltiuri în faţa lui Manchester, atunci penaltiuri să fie şi acum! Să se joace până în ultimul minut, să ne ţină în suspans şi cel mai bun să câştige!:).”

Dorina Florea (Telejurnal, ora 18.00, TVR 2): „Pentru frumuseţea fotbalului, aş vrea un 3-2!”

„L-am admirat pe Guardiola încă de pe vremea când antrena Barcelona, echipa mea de suflet. Am regretat plecarea lui, dar am ştiut că indiferent la ce echipă va ajunge va fi cel puţin la fel de bun cum a fost ca antrenor la Barca, iar un Bayern lăsat de Heynckes şi preluat de Pep nu poate fi decât unul invincibil.

Merg pe mâna lui Guardiola şi sper că inventatorul magicei Barcelona să câştige şi acest nou duel cu Jose Mourinho, cel mai mare rival al său. Pentru frumuseţea fotbalului aş vrea un 3-2, iar Mario Gotze, jucătorul pe care Pep l-a dorit insistent la Bayern şi care sper să devină "Noul Messi" al bavarezilor, să marcheze cel puţin două goluri.”

Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor şi Chelsea, în calitate de câştigătoare a trofeului Europa League, se vor înfrunta în Supercupa Europei, pe 30 august, pe Eden Arena, în Praga, Cehia. Meciul va fi transmis în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu ora 21.30, partida fiind comentată pentru telespectatorii TVR de Emil Hossu Longin. Mai multe detalii despre partidă - aici.


În aceeaşi zi, de la 21.00, înaintea partidei şi de la 23.50, după încheierea ei, Tudor Furdui şi Cornel Dinu analizează partida în cadrul unui Studio Fotbal, Supercupa Europei, difuzat la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1