loader
Foto

„Suntem în anul Unirii, dar e o dezbinare mai cumplită decât oricând în ţara asta”

Din 17 martie, la TVR 1 a început un nou sezon „Profesioniştii”. Noua serie de premiere va aduce invitaţi din cele mai diverse domenii, de la medicină până la contraspionaj. Primul invitat: regizorul Andrei Şerban.

 

Eugenia Vodă
Profesioniştii ... cu Eugenia Vodă

Telespectatorii care iubesc emisiunea Eugeniei Vodă se vor bucura de noi interviuri pline de miez, la TVR 1 şi TVR+, în fiecare sâmbătă, la ora 23.00.

Primul invitat al Eugeniei Vodă la Profesioniştii a fost celebrul regizor Andrei Şerban, pentru care anul 2018 înseamnă anul celei de-a 75-a aniversări. „Suntem în anul Unirii, dar e o dezbinare mai cumplită decât oricând în ţara asta”... spune, printre altele, Andrei Şerban în emisiune.

Andrei Şerban s-a născut la 21 iunie 1943, la Bucureşti. În 1968 a absolvit Institutul de Teatru şi Cinematografie Bucureşti, clasa Radu Penciulescu.

Debutează la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ; în Bucureşti, s-a remarcat cu montarea spectacolului "Iulius Cezar", de Shakespeare, la Bulandra.

Ca regizor, a pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări.

În SUA, începând cu 1970, timp de 20 de ani, a fost asociat cu Robert Brustein‘s American Repertory Theatre Company. A lucrat, de asemenea, cu La MaMa Theatre, the Public Theatre, Lincoln Centre, Circle in the Square, Yale Repertory Theatre, the Guthrie Theatre, A.C.T. şi cu New York City, Seattle şi Los Angeles Opera.

În Europa, a lucrat pentru Opera din Paris, Geneva, Viena şi Bologna, cu Welsh National Opera, Covent Garden, Théâtre de la Ville, Helsinki Lilla Teatern, Teatrul Naţional Bucureşti (1990-1993, ca director), La Comédie Française. În Japonia a pus în scenă spectacole pentru Shiki Company of Tokyo.

În Romania, Andrei Şerban a pus în scenă piese care i-au adus mai multe premii la concursuri internaţionale de teatru.

Andrei Serban a fost şi este profesor la numeroase universităţi: Yale School of Drama, Harvard University, Le Conservatoire de Paris, Stockholm Dramatic School, Theatre School of Tokyo, University of California - San Diego, Pittsburgh Theatre Institute and San Francisco State University, Carnegie-Mellon, Sarah Lawrence, Paris Conservatoire d"Art Dramatique si A.R.T. Institute for Advanced Theatre Training Director al Oscar Hammerstein Centre for the Performing Arts at Columbia University, New York.

O nouă „provocare” care poate da de gândit, un nou interviu marca Eugenia Vodă - la TVR 1 şi online, pe TVR+, sâmbătă, 17 martie, de la ora 23.00.

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1