loader
Foto

„Superhombre” sau Omul din Atlantis... la înălțime

Alpinistul Horia Colibășanu este subiectul documentarului „Superhombre”, o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Produs în anul 2020, filmul se vede în premieră la TVR 1, joi, 20 august, de la ora 21:00.  

 

Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți, dar și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e... „Superhombre”.

Filmul purtând semnătura lui Lucian Mircu și Mircea Gherase, realizat în 2020, este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică. Vedem în premieră „Superhombre” la TVR 1, joi, 20 august, de la ora 21.00.

(w882) afis

Gestul solidar și riscant de a nu-și abandona camaradul bolnav, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, la 7400 metri pe Annapurna, în Nepal, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă. În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar.

În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediție pe Everest, după două tentative ratate. Pentru prima oară, el încearcă o ascensiune solo. Lupta nu e atât cu structura muntelui, cât e cu propriile slăbiciuni. Totuși, Horia admite că are o putere specială invizibilă, „ca Omul din Atlantis”. Corpul său se adaptează foarte rapid la aerul rarefiat din Himalaya.

(w882) Test

Timp de 3 ani, echipa „Superhombre” l-a urmărit pe protagonist în expedițiile sale, dar mai ales în sânul familiei, unde are de rezolvat chestiuni dintre cele mai obișnuite. Antrenamentele din Timișoara, presiunea sponsorilor, deciziile importante care trebuie luate în fiecare zi sunt uneori mai dificile decât în expediție. Sunt munți de urcat și acasă... Această privire în culisele vieții alpinistului include, pe lângă filmări profesionale la altitudini extreme, și momente selectate din impresionanta sa arhivă personală, adunată în 15 ani de carieră sportivă. Vedem în premieră „Superhombre” la TVR 1, joi, 20 august, de la ora 21.00.

(w882) Family

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1