Ce s-a ales de Tabăra de la Năvodari, tabăra copilărei noastre? De cele 143 de hectare şi de cei aproape 1 miliard de dolari? Aflăm din ancheta jurnalistică „Ruinele copilăriei noastre”, sâmbătă, 30 decembrie, la „Dosar România”, ora 21.00, pe TVR 1.
Ce s-a ales de Tabăra de la Năvodari, tabăra copilărei noastre? De cele 143 de hectare şi de cei aproape 1 miliard de dolari? Poliţişti, judecători, personaje din lumea interlopă, oameni de afaceri din toată ţara, foşti şi actuali primari, sindicate, consilieri locali, toţi au contribuit la dispariţia celebrei tabere din anii comunismului. Cum s-a ajuns aici, aflăm sâmbătă, 30 decembrie, la „Dosar România”, de la ora 21.00, pe TVR 1.
Cine nu-şi aminteşte de Tabăra de la Năvodari? Multe generaţii au petrecut vacanţe minunate în Tabăra de la Năvodari, în anii comunismului, dar şi după 1989. Astăzi, tabara de copii de la Năvodari arată jalnic. Cum s-a ajuns aici şi ce s-a ales de imensul teren?
În 1992, Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR) a fost preluată de cele mai importante confederaţii sindicale, care au înfiinţat o societate comercială, ce urma să administreze uriaşul patrimoniu de aproape un miliard de dolari.
În anul 2008, Primăria Năvodari confiscă Tabară de copii de la Năvodari, care avea o suprafaţă de 143 de hectar, un mic orăşel.
Politişti, judecători, persoane din lumea interlopă, oameni de afaceri din toată ţara au obţinut terenuri foarte valoroase pentru care au plătit sume derizorii. Cine nu şi-ar fi dorit un teren la malul mării?
Fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este acuzat de procurori că a fabricat o afacere de câteva sute de milioane de euro din patrimoniul sindicatelor. De altfel, primarul Nicolae Matei a făcut închisoare şi spune că este singurul primar din România condamnat pentru dare de mită. Îl mituise pe comandantul Inspectoratului de Poliţie Constanţa. Mai mult, un fantomatic sindicat, care se autoinitulează UGSR, susţine că i s-ar cuveni Tabăra de la Năvodari.
Pe rol sunt procese interminabile, în care sunt implicaţi foşti şi actuali primari, judecători, sindicate, consilieri locali de la Năvodari şi mulţi altii.
Cum a fost furata Tabăra de copii de la Năvodari, vedeţi în ancheta „Ruinele copilăriei noastre” de Gabriel Geamănu, sâmbătă, 30 decembrie, la „Dosar România”, de la ora 21.00, pe TVR 1.