loader
Foto

Tabloul unei vieţi sumbre

Este recreat în documentarul Utopia impusă , de Marius Th. Barna, pe care TVR 1 îl programează vineri, 21 octombrie, începănd cu ora 21.00.

 

Filmul documentar Utopia impusă (România, 2009), de Marius Th. Barna, este o trecere în revistă a perioadei comuniste în România, structurată pe şapte capitole dedicate unor teme definitorii: carnetul de partid, cravata de pionier, ideologia, frica de securitate, sexul şi anticoncepţionalele, coada şi omul nou. Din film se desprinde tabloul unei vieţi sumbre, în care libertatea de exprimare era doar un vis.

Lipsurile îndurate permanent, sărăcia cruntă, imposibilitatea de afirmare individuală, opresiunea Partidului Comunist Român şi dictatura lui Nicolae Ceauşescu sunt privite prin ochii unor oameni care au încercat, sub aceste auspicii, să-şi construiască o carieră şi o viaţă normale.

Filmul se bazează pe mărturiile unor istorici, cercetători şi artişti, precum Stejărel Olaru, Marius Oprea, Doina Jela, Ion Bogdan Lefter, Cristian Pârvulescu, Gabriela Adameşteanu, Dan Bittman, Ioan Gyuri Pascu, Florin Tudose, Răsvan Popescu, Mircea Diaconu, Ion Manolescu, Pavel Şuşară, care au trăit şi au lucrat în timpul regimului comunist.

Vineri seară, la TVR 1, ne putem reaminti cu nostalgie de epoca în care am fost pionieri sau vom retrăi cu inima strânsă momente pe care le credeam uitate.

 

Realizator: Marius Th. Barna

Scenariul: Lucian Dan Teodorovici

 

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1