loader

Povestea faimosului cub Rubik la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 19:05, pe TVR 1, începem călătoria pe Dunăre, căutăm specimene rare la Muzeul de Istorie Naturală din Viena, descoperim simboluri în tablourile lui Boticelli şi ne relaxăm în lumea jucăriilor.

 

Teleenciclopedia

SANDRO BOTTICELLI. ALEGORIA PRIMĂVERII (ep.2/2)

Cele nouă personaje mitologice din tabloul alegoric Primavera – săvârșit între anii 1480-1485 – de talentatul Sandro Botticelli (pictorul familiei Medici) au fost asociate nu numai cu marile orașe ale Peninsulei Italice – cum am văzut în episodul anterior –, ci și cu unele celebrități culturale și politice din acea epocă.

(Reluare din 03.02.2018)

(w882)

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ (ep.4/9)

 

După ce parcurge 188 de kilometri în Croaţia şi alţi 588, în Serbia, Dunărea taie Munţii Carpaţi, la Porţile de Fier. Aproape de vărsarea în Marea Neagră, se desparte în trei braţe şi nenumărate canale secundare, alcătuind o mirifică deltă, luată în stăpânire de lopătari, chire, prundărași şi alte înaripate.

(Reluare din 03.02.2018)

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ DIN VIENA

Muzeul de Istorie Naturală din Viena adăpostește aproximativ 30 de milioane de exponate și specimene rare, reprezentând flora sau fauna din diferite zone ale Pământului. Printre ele, se află și Pasărea Kakapo, prinsă și conservată de naturalistul austriac Andreas Reischek, în timpul călătoriei sale în Noua Zeelandă, între anii 1877 -1889.

(ep. 4/4) (Reluare din 03.02.2018)

DESPRE JUCĂRII. CUBUL RUBIK.

La un curs despre Teoria Grupurilor, profesorul de arhitectură Ernő Rubik a combinat 26 de cuburi, în șase culori, pentru a crea unul mai mare, devenit apoi celebru: cubul Rubik.

(Reluare din 03.02.2018)

(w882)

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

Reluare în 02.09.2018, TVR 1, ora 06:30

 

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1