loader
Foto

Galerie foto

Teleenciclopedia: Lucrările lui Francisco de Goya | VIDEO

Pe 21 martie, la TVR 1, de la ora 18:10 ne-am delectat cu celebrele opere ale lui Francisco de Goya, alergăm împreună cu caii namibieni, dar ne lăsăm timp să aflăm mai multe despre cum a apărut creta și despre odiseea vulcanilor.

 

Teleenciclopedia

FRANCISCO DE GOYA – 2 MAI 1808, LA MADRID (ep.1/2)

Având înălțimea de doi metri și 66 cm și înălțimea de trei metri și 45 cm, pânza, săvârșită de Goya în 1814, redă una dintre cele mai aprige confruntări din istoria Spaniei: la 2 Mai 1808, madrilenii i-au înfruntat pe mamelucii Gărzii imperiale franceze, alcătuită din mercenari egipteni.

(w882)

CAII NAMIBIENI (ep.1/5)

În Deşertul Namib, poate cel mai vechi şi mai arid de pe planetă, trăiesc 150 de urmași ai „cailor de trupă”, folosiți de germani şi sud-africani în Primul Război Mondial. Sălbaticele cabaline nu se pot îndepărta prea mult de puțul forat de coloniști la Garub, deoarece mor dacă nu se adapă trei zile la rând.

(w882)


DESPRE JUCĂRII. CRETA

Rocă microcristalină sedimentară, moale și sfărâmicioasă, carbonatul de calciu – creta – s-a format acum 90 de milioane de ani, în Cretacic.

(w882)

ODISEEA VULCANILOR (ep.1)

Acum 4,54 miliarde ani, enorme cantități de lavă au început să forțeze crusta planetei, răbufnind la suprafață și eliberând excesul de energie. Au dispărut dinozaurii și, mii de ani, planeta a fost parțial privată de lumina astrului zilei.

(w882)

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

Reluare în 22.03.2020, TVR 1, ora 00:35

12:00 Teleshopping

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1