loader
Foto

Georges Seurat, sâmbătă la "Teleenciclopedia" | VIDEO

Sâmbătă, 15 august, de la ora 18.35, la TVR 1, TVR 1 HD și online pe TVR+, a fost difuzată o nouă oră magică la "Teleenciclopedia".

 

Teleenciclopedia

GEORGES SEURAT, UN SCĂLDAT LA ASNIÈRES (ep. 2/2)

Georges Seurat a lucrat la acest tablou mai mult de un an, dar, în 1884, juriul Salonului de Arte Frumoase i l-a refuzat categoric. Nu era o pictură clasică, sau impresionistă, nici simbolistă. Revoltați, pictorii respinși au înființat Grupul artiștilor independenți, autorizat să expună într-o baracă, aproape de fostul Palat Tuileries. Tabloul lui Seurat, prea mare, a fost „exilat” într-un bar unde, din fericire, criticul Félix Fénéon i-a remarcat originalitatea și „conexiunea între armoniile tuturor simțurilor”.

BĂTĂLIA DE LA VERDUN (ep.2/5)

Este 25 februarie 1916, patru zile de la debutul operațiunii „Judecata”, și germanii se apropie de „inexpugnabilul” Douaumont. Curând, generalul Philippe Pétain primește misiunea de recucerire a orașului Verdun. La ordinele sale, nesfârșite trenuri – câte unul la 14 secunde, aduc pe front peste 5000 de soldați. În tot acest timp, alte câteva mii de muncitori întrețin calea ferată și cei 72 de km ai unicului drum care leagă frontul de restul țării.

CONSTRUCTORII DE CASTELE (ep.7)

În Evul Mediu, perioadă istorică marcată de conflicte, armele erau aducătoare de moarte, dar și de speranță, asigurând supraviețuirea individului și a comunității. Spada, cea mai utilizată atunci, trecea prin transformări majore. Cavalerii astfel înarmați ucideau tot ce le stătea în cale, dar cetățile nu puteau fi cucerite fără ajutorul artileriei grele, unica armă care putea străpunge zidurile fiind balista, numită și catapultă cu contragreutate.

(w882) CASTELE

ȘERPII (ep.6/6)

Șerpii au un rol esențial în ecosistemele unde viețuiesc, ținând sub control populațiile de mamifere mici, printre care unele extrem de dăunătoare (cum ar fi rozătoarele, purtătoare de boli).

(w882) SERPI

* * *

Reluare în 17.08.2020, TVR 1 HD,  ora 01.15

Producător:  OANA HAŞEGAN
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1