loader
Foto

TVR 1: Concert caritabil în beneficiul Fundaţiei Principesa Margareta a României

De ziua Majestăţii Sale Regele Mihai I, pianista Alexandra Dariescu şi dirijorul Tiberiu Soare au concertat pe scena Ateneului Român în sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României.

 

Concertul este disponibil online pe TVR+

TVR 1 şi TVR+ au transmis sâmbătă după-amiază, de la ora 16.00, concertul caritabil organizat la Ateneul Român pe 25 octombrie 2014, de ziua Majestăţii Sale Regele Mihai I.  Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat a şaptea ediţie a concertului extraordinar în scopul de strângerii de fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Concertul Regal a fost oferit de către pianista Alexandra Dariescu, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare.

Invitata specială, tânăra pianistă Alexandra Dariescu, a urcat pe scena Ateneului pentru un concert de pian din repertoriul Ceaikovski. Alexandra Dariescu este considerată o excepţională ambasadoare a muzicii clasice. Pianista a plecat din România la 17 ani, reuşind, de atunci, să cânte pe cele mai importante scene ale lumii, fiind catalogată de prestigioasa revista BBC Music drept „o stea în devenire". În anul 2013 a susţinut concertul de debut la Royal Albert Hall alături de Orchestra Filarmonicii Regale, devenind prima pianistă de origine română care a concertat în această prestigioasă instituţie. În același an, a fost desemnată câştigătoarea premiului “Woman of the Future” la categoria Artă şi Cultură.

Dirijorul orchestrei de tineri muzicieni şi bursieri Tinere Talente este  Tiberiu Soare - unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfăşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară şi participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a.

Fondurile strânse la concert sprijină ediţia 2014 a programului Tinere Talente. O nouă generaţie de artişti, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, din toată ţara, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice.

În programul concertului transmis de TVR 1 şi TVR+ veţi putea audia:
- Duetul „Hanna şi Danilo” din opereta  Vaduva Veselă de  Franz Lehar - solişti: Diana Alexe (soprană), George  Vîrban (tenor);

- Duetul „Barcarolle”  din opereta  Povestirile lui Hoffman de  Jacques Offenbach - soliste Diana Alexe (soprană), Cosmina Stancu (mezzosoprană);

- Aria „Brindisi” din opera La Traviata, de Giussepe Verdi - solişti Diana Alexe (soprană), Cosmina Stancu (mezzosoprană), George Vîrban (tenor);

- Concertul nr 1 în si bemol minor  pentru pian şi orchestră , op. 23,  de  Piotr Ilici  Ceaikovski - solistă Alexandra Dariescu.

9:00 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

10:00 M.A.I. aproape de tine

O emisiune pentru siguranța ta şi a celor dragi! Află care sunt situațiile care te pot pune în pericol şi cum să eviți să devii o victima a infractorilor!

Tot alături de noi, vei cunoaṣte o parte din munca, viața şi pasiunile oamenilor în uniformă din Ministerul Afacerilor Interne, sau cum poți să devii unul dintre ei!

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

TikTok, interzis? Aflăm duminică, la „Breaking Fake News”!

Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu şi echipa sa ne aşteaptă duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

Peste șase veacuri de istorie otomană, într-o lecţie de istorie. Autorul şi profesorul Marc David Baer e invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Turcii sau otomanii sunt acelaşi lucru? Care a fost relaţia otomanilor cu teritoriile locuite de români, despre toleranţă în epoca modernă, dar ...

 

#tvr1