loader
Foto

TVR 1 a difuzat „Găștile din Glasgow”

Marţi, 19 mai, de la 00:10, TVR 1 difuzează pelicula care i-a adus lui Peter Mullan premiul BAFTA-Scoția pentru cel mai bun regizor.

 

Înconjurat de colegi violenţi, dintre care unii, membri ai unor găşti de cartier, de profesori abuzivi, neglijat de părinţi şi lipsit de modele la care să se raporteze, John - un adolescent studios, dar aflat într-o stare de abandon emoţional, se transformă într-un asasin. „Găștile din Glasgow” (original: „Neds”) prezintă atmosfera din Glasgow al anilor 70, când cultura neds căpăta amploare, iar violența în rândul tinerilor creștea într-un ritm alarmant.

Despre filmul lui Peter Mullan, The Guardian spunea că seamănă cu aceeași lume străină și amenințătoare ca cea a lui Kubrik din Portocala mecanică. „Bazele acestei drame despre adolescență sunt cunoscute: lupta financiară și abuzul emoțional de acasă, pedeapa fizică de la școală, testosteronul care care-șiu „găsește” exprimarea în violență. Dar modul în care [Mullan, regizorul] spune povestea este nou și proaspăt”, scria LA Times.

„Găștile din Glasgow” a câștigat, printre altele: Premiile BAFTA-Scoția pentru cel mai bun bun regizor și director (2011), premiul Scoica de Aur pentru cel mai bun film, premiul pentru cel mai bun film la Festivalul San Sebastian (2010).

16:45 Floarea nopţii

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

Invitaţi: Paula Seling, parintele Vasile Ioana

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

înregistrare

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1