loader
Foto

TVR 1 a transmis Gala Persoanelor cu Dizabilități 2014

Luni, 29 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 1 ați putut urmări ediția din 2014 a celui mai important eveniment care celebrează abilitatea și la care, ca în fiecare an, TVR a fost co-producător.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pe 3 decembrie, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, la sediul Televiziunii Române a avut loc cea de-a cincea ediţie a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi.

Ediţia de anul acesta a fost prezentată de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu, alături de eleva Miruna Gheorghe, aleasă de public în urma competiţiei „Alege co-prezentatoarea Galei″.

Miruna are 19 ani, este în clasa a XII-a și vrea să devină psiholog. La vârsta ei, Miruna vorbește despre lucruri foarte serioase, precum frica de a arăta cine suntem cu adevărat și cum niciodată nu trebuie să ne ascundem micile defecte care ne definesc și ne diferențiază de ceilalți.

Ca Miruna veţi cunoaşte multe alte persoane la această gală, care este un eveniment unic în România: o recunoaștere publică a unor activități, proiecte personale sau publice ale persoanelor sau organizațiilor care promovează integrarea persoanelor cu dizabilități și respectul pentru diversitate.

(w882) Gala Perso

Gala este organizată sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, de ActiveWatch și Fundația Motivation România, co-producător TVR, dar şi alături de Dedeman și Fundația Vodafone România.

În cadrul evenimentului sunt premiate acele persoane şi proiecte care au înlăturat particula “diz” din cuvântul dizabilitate, promovând exact abilităţile persoanelor cu handicap din România.

(w882) Gala Perso

Anul acesta, competiţia a avut cinci secţiuni, şi anume: “Oameni cu desăvârșire”, “Porți deschise”,“Angajatorii abilității”, “Comunică abilitatea” şi “Școala tuturor abilităților”. La fiecare categorie se va desemna câte un câştigător, de către un juriu de specialitate. Mai multe informaţii despre persoanele şi proiectele aflate în competiţie puteţi afla de pe site-ul evenimentului.

Urmăriţi cele mai noi informaţii de la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi, ediţia a V-a, pe pagina de Facebook a evenimentului!

(w882) Gala Perso

***

În România există 700.736 persoane cu dizabilități, adică 3,48% din totalul populației are o dizabilitate, potrivit datelor Direcţiei Generale a Persoanelor cu Handicap, din iuni 2013. Dintre acestea, 16.815 de persoane sunt instituționalizate, cifra fiind în scădere față de anul 2012.

De asemenea, în România sunt 29.184 de persoane cu dizabilități angajate, datele arătând o ușoară creștere față de anii precedenți, însă mult sub media europeană.

18:00 Concert Paula Seling-Aniversar 25

Partea a II-a

Concert Paula Seling-Aniversar 25. Partea a II-a

În zile de mare sărbătoare, TVR1 prezintă un regal muzical: concertul aniversar PAULA SELING-25 de ani. Difuzat în două părți, în datele de 5 și 6 mai, începând cu ora 18.00, acest eveniment de excepție aduce publicului larg cele mai îndrăgite creații muzicale ale artistei, într-o inedită interpretare.

Alături de Paula Seling, talentata interpretă cu voce de aur, acompaniată de Orchestra „Lăutarii”-condusă și dirijată de Nicolae Botgros și ”Angry Band”-dirijor Valentin Schirca, pe scenă au fost invitați Monica Anghel, Marcel Pavel, AMI (Andreea Moldovan) , Ionuț Fulea, Brio Sonores, Pasha Parfeni,

Vladimir Fotescu și Ion Paladi.

Paula Seling este prima interpretă din România care a susținut un concert aniversar la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, aniversând spectaculos cei 25 de ani de carieră.

Producător tv: Oana Radu Turcu

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 7

Producător Daniela Enăchescu

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1