loader
Foto

TVR 1 a transmis în direct canonizarea Papei Ioan Paul II-lea

în ediţia specială a emisiunii  Credo , duminică, 27 aprilie, de la ora 10.30

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea este, incontestabil, o figură emblematică a sfârşitului de secol XX. Personalitatea sa charismatică a determinat o polarizare fără precedent a energiilor a milioane de oameni aflaţi în căutarea binelui şi a reperelor vieţii creştine. În ediţia specială a emisiunii Credo, duminică, 27 aprilie, de la ora 10.30, TVR 1 va transmite în direct de la Vatican canonizarea lui Ioan Paul al II-lea.

Supranumit Ioan Paul cel Mare, fostul Suveran Pontif - trecut la cele veşnice în urmă cu aproape un deceniu -  va fi canonizat, eveniment marcat printr-o ceremonie solemnă ce se va desfăşura la Vatican.

Canonizarea lui Ioan Paul al II-lea reprezintă o premieră, procesul fiind în general mult mai lung.

Prima minune a Papei Ioan Paul al II-lea recunoscută ca atare de Vatican este salvarea unei măicuţe franceze, Marie Simon-Pierre. Ea s-a vindecat de boala Parkinson după ce s-a rugat Papei Ioan Paul al II-lea, iar medicii nu pot oferi o explicaţie ştiinţifică pentru vindecarea sa. Vindecarea a fost confimată ca miracol la doar şase luni de la moartea Papei, în 2005. Anul trecut, o comisie formată din şapte medici ai Congregaţiei a admis, de asemenea, vindecarea inexplicabilă a unei alte femei. Cel de-al doilea miracol s-ar fi petrecut pe 1 mai 2011, în noaptea în care a avut loc slujba pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, în Piaţa San Pietro din Vatican.   

Dincolo de cele două miracole recunoscute de Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea este iubit pentru curajul de care a dat dovadă în 1981, când a fost împuşcat, pentru generozitatea arătată când şi-a iertat atacatorul, pentru sprijinul acordat popoarelor est-europene înainte de căderea comunismului şi pentru discursul mereu paşnic şi senin.

În cadrul ediţiei speciale a emisiunii Credo, Suveranul Pontif care a păşit în România -  numind atât ţara cât şi pe credincioşi veritabila Grădină a Maicii Domnului - mai urcă o dată la Cer în cântări de laudă pentru a veghea la cele bine-întocmite ale lumii.

 

Prezentator: Titi Dincă

Producător: Elena Dinu

 

2:05 Ferma din câmpie (R)

Telecinemateca (THE SUNDOWNERS-SUA, 1960)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Fred Zinnemann

Cu: Robert Mitchum, Deborah Kerr, Peter Ustinov

Dramă.Redactor Ştefan Asavei

5 nominalizări la premiile Oscar (cel mai bun film, regie, rol principal feminin, rol secundar feminin, scenariu)

*Nominalizare la Globul de Aur pentru regie

*3 nominalizări la premiile BAFTA

(Reluare)

4:25 Glob cooker (R)

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

Episodul 1: Croasantul

Redactor Gabriela Onea

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1