loader
Foto

Gala de închidere a celei de-a X-a ediţii TIFF, difuzată la TVR

Doi dintre invitații speciali ai TIFF, actorii Nastassja Kinski și Marin Moraru, au fost prezenți la gala de închidere de sâmbătă, 6 iunie, ora 20.30, la Teatrul Național din Cluj. Spectacolul galei TIFF a fost transmis duminică, de la ora 21.10, de TVR 1.

 

Gala de închidere a celei de-a X-a ediţii TIFF este disponibilă online pe TVR+

În cadrul evenimentul de sâmbătă, 6 iunie, actriţa Nastassja Kinski a primit Premiul Special pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, iar lui Marin Moraru i-a fost acordat Premiul de Excelență TIFF 2015.

Premianții au fost deciși de un juriu format din Dennis Lim (selecționer Film Society of Lincoln Center), Violeta Bava (selecționer, co-director Buenos Aires International Film Festival), George Ovashvili (regizor), Olimpia Melinte (actriță), Juliette Lepoutre (producător).

Ultimul weekend la Festivalul Internațional de Film Transilvania înseamnă premiere în prezența echipelor, în Zilele Filmului Românesc, întâlniri cu actori la TIFF Lounge, masterclass-uri cu profesioniști din industria filmului, concerte, proiecții și dezbateri marca EcoTIFF.

Festivalul Internațional de Film Transilvania a început pe 29 mai  şi s-a încheiat pe 7 iunie 2015 la Cluj-Napoca, timp în care au fost proiectate 233 filme din 60 ţări.  La eveniment au fost asteptați 850 de oameni din industria filmului şi nu numai, atât din România, cât şi din străinătate.

TIFF a fost organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană. TVR este co-producător al acestui eveniment.

Foto credit: Adi Bulboacă (http://tiff.ro)

11:00 Un motiv să mori, un motiv să trăieşti (R)

(UNA RAGIONE PER VIVERE E UNA PER MORIRE-Spania, Italia, Franţa, 1972)

Regia Tonino Valeri
Cu: Bud Spencer, Telly Savalas, James Coburn
Western.Redactor Anca Radu

(Reluare)

13:00 La masa de Paşte

(I) (redifuzare) Prezintă Iuliana Tudor

Jurnalist Anamaria Voicu

Producător Iuliana Tudor

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1