loader
Foto

Ultimele transmisiuni de la Rio 2016, în direct la TVR

Transmisii de b aschet, handbal, canoe, box, volei, fotbal, atletism - în ultimele zile de Jocuri Olimpice, la TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD

 

Mai sunt trei zile până la finalul celui mai mare eveniment sportiv al planetei. Din 5 august românii, împreună cu o lume întreagă, trăiesc după fusul orar de la Rio. De două săptămâni, cei mai buni sportivi de pe mapamond ne emoţionează, ne bucură şi ne amintesc că, indiferent unde ne aflăm sau ce limbă vorbim, suntem împreună o forţă capabilă să schimbe lumea în bine. Televiziunea Română, official broadcaster Rio 2016, asigură, în acest an, cea mai mare acoperire din istoria transmisiunilor de la Jocurile Olimpice: peste 700 de ore de transmisii, 90% în direct, pe patru posturi tv – TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, o premieră pentru televiziunile din România.

Ultimele trei zile de Jocuri Olimpice aduc la TVR 1 câteva dintre cele mai spectaculoase finale ale diferitelor discipline olimpice: baschet, handbal, canoe, volei, fotbal, atletism. Vineri seară, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări box, de la ora 20.00, dar şi captivantele dueluri din semifinalele masculine de baschet: Spania - Statele Unite ale Americii, de la 21.30 şi Australia-Serbia, de la ora 01.00. Tot vineri, dar noaptea, revedem volei pe plajă, masculin: Italia-Brazilia, de la 23.30 şi Rusia-Olanda, de la 03.00. Iar la 04.15 este programată semifinala a doua de volei masculin: Rusia-Brazilia.

Sâmbătă, de la 15.00, continuăm la TVR 1 cu transmisiuni directe de la Rio. Sorin Hobana, Monica Bucur şi Octavian Pescaru se vor afla la microfon pentru transmisiunile alternative de canoe, lupte şi gimnastică ritmică, iar de la 20.00, Narcis Şelaru comentează box, urmat, de la 21.30, de finala de handbal feminin Rusia-Franţa (comentează Dragoş Cojocaru) şi de la 23.30, de finala de fotbal masculin Brazilia-Germania (comentează Marian Olaianos). Târziu în noapte, în intervalul 02.10-05.00, Dragoş Bocanaciu ne ţine companie cu finalele de atletism.

Ziua de duminică, 21 august, are în program ultimele transmisiuni directe de la Rio 2016. Astfel, de la 16.30, la TVR 1, Dragoş Cojocaru comentează finala mică de handbal masculin, iar de la 20.00 - finala mare la handbal masculin. Finala de baschet masculin, cu Emil Hossu Longin la microfon, începe la 21.45.

Programul zilnic, actualizat, al transmisiunilor sportive de la Rio 2016 difuzate de TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD poate fi consultat pe www.tvr.ro.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio va fi transmisă duminică noaptea, de la ora 02.00, în direct la TVR 1 şi TVR HD şi în reluare luni, 22 august, de la 21.10. Mai multe informaţii - aici.

 

Jocurile Olimpice Rio 2016 la TVR

TVR transmite Jocurile Olimpice pentru români de peste jumătate de veac, încă din anul 1964, de la ediţia desfăşurată la Tokio. Anul acesta, din 6 august, românii au urmărit în direct toate sporturile şi probele cu participare românească la TVR 1, unde mai pot fi văzute până duminică şi probe de atletism, precum şi meciuri importante de handbal, baschet, fotbal. La TVR 2 şi TVR 3 au fost şi sunt transmise celelalte discipline. În total, Televiziunea Română a asigurat transmisiuni directe de la 30 de sporturi. De-a lungul celor două săptămâni, 6 comentatori-reporteri, de la Rio şi 15 comentatori şi colaboratori, de la Bucureşti, au comentat pentru telespectatorii TVR transmisiunile de la Jocurile Olimpice.

Echipa Olimpică a României a cuprins 97 de sportivi, concurând la 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, înot, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv. România a reuşit să obţină până acum patru medalii olimpice: aur la spadă, argint la tenis, bronz la haltere şi canotaj.

 

14:30 Gala umorului (R)

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

(Reluare)

16:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1