loader
Foto

Galerie foto

Un fost concurent se întoarce la „Vedeta Populară”

El se va lupta cu alte patru concurente pentru al cincilea loc în semifinala „Vedeta populară”. Ne aşteaptă o seară cu muzică populară pe sufletul oricărui român, cu poveşti emoţinante şi interpretări de nota 10, duminică, la TVR 1. Prezintă: Iuliana Tudor

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

O premieră pentru concursul prezentat de Iuliana Tudor duminica aceasta la TVR 1: un fost concurent se întoarce la Vedeta Populară! Participarea la concurs l-a ajutat să descopere adevăratul folclor din zona în care s-a născut. El se va lupta cu alţi patru concurenţi pentru al cincilea loc în semifinală. Ediţia cu numărul 5 Vedeta populară este la TVR 1 duminică, 11 noiembrie, de la ora 21.00.

(w882)

TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi interpreţi dornici să fie Vedeta populară, în cel mai important show de folclor din România. Aşadar, duminică, 11 noiembrie, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne prezintă patru concurenţi noi şi unul pe care l-am mai văzut în sezonul... Vedeta populară. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală. Toți îşi doresc să ajungă un nume cu rezonanţă în folclor, dar numai unul va reuşi să se impună şi să continue competiţia:

O bănăţeancă, în vârstă de 23 de ani, care se împarte între muzică şi medicină, vine la Vedeta populară să ne demonstreze că „Banatu-i fruncea”. O ascultăm duminică, de la or 21.00, cu muzică din zona pe care o reprezintă.

O învăţătoare, în vârstă de 24 de ani, care vine din Hunedoara şi care, împreună cu părinţii ei, a pus bazele unui mic muzeu. Îşi duce acolo, de câte ori poate, elevii din grupul folcloric Lele de la Orăştie, pe care îl coordonează. O vom cunoaşte la TVR 1, în a cincea ediţie a sezonului 3 Vedeta populară.

O  concurentă din Gorj, mama unui băieţel şi posesoare a unui umor debordant. În vârstă de 33 de ani, ea adoră să cânte, muzică populară, desigur şi să aibă grijă de frumoasa ei familie. Să vedem cât de hotărâtă este gorjeanca să câştige! Duminică, la Vedeta populară.

Vi-l mai amintiţi pe Vlăduţ Sărmaş, tânărul din Bistriţa care voia să înveţe să facă opinci? Vlăduţ a participat prima oară la concurs în ediţia a doua din sezonul al doilea. Din păcate, sorţii nu au fost de partea lui. Înfrângerea de atunci l-a motivat şi mai mult. S-a ridicat cu încredere şi a revenit să-şi încerce norocul. Vedem duminică seară dacă reprezentantul folclorului năsăudean reuşeste să convingă publicul şi juriul şi să treacă în semifinala concursului de talente desfăşurat la TVR 1.

O adolescentă de numai 16 ani, din Piatra Neamţ, care vrea să ajungă să studieze în Danemarca şi să urmeze o carieră în IT. Nu vrea să lase în urmă muzica, din contră, este hotărâtă să se întoarcă în ţară de câte ori poate şi să continue să meargă la festivaluri şi concursuri. De curând a fost zguduită de o întâmplare şocantă şi extrem de tristă, dar a decis să vină la Vedeta populară. O cunoaştem duminică seară, la TVR 1.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea „Vedetă populară”: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Adrian Stanca, Mariana Deac, Maria Ghinea, Cornelia Ardelean Archiudean şi Margareta Clipa sunt interpreţii care îi vor susţine pe concurenţii serii, interpretând împreună cu aceştia melodii din folclorul românesc.

(w882)

Şi în acest sezon juriul va fi format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart continuă să fie alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

Despre Vedeta populară

Primul sezon Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1, s-a desfăşurat între 22 octombrie şi 31 decembrie 2017. Alexandra Chira, în vârstă de 19 ani, din judetul Sălaj, este concurenta care a câştigat prima ediţie a talent show-ului Vedeta populară de la TVR 1.

(w882)

Între 29 aprilie şi 14 iunie 2018, Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 al doilea sezon Vedeta populară. Cătălina Rotaru, bucovineanca în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, este câştigătoarea sezonului al doilea Vedeta populară, concurs transmis de TVR 1 în fiecare duminică de la ora 21.00.

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1