loader
Foto

Un pas înainte spre normalitate, emisiunea „Oamenii și legea”- sezon nou, la TVR1

Problemele locative și de familie, aspecte legate de proprietate, moșteniri, precum și situații din sfera dreptului muncii sunt cele mai frecvente cinci subiecte juridice care îi preocupă pe români. Urmăriți „Oamenii și legea”, de luni până joi, ora 13.00.

 

Oamenii și Legea

În peisajul media actual, o emisiune de educație juridică reprezintă un mijloc de informare pentru toți cetățenii care trebuie să-și cunoască drepturile și libertățile și este de mare ajutor în descifrarea și înțelegerea actelor normative.

Numărul mare de apeluri telefonice, mesaje și e-mailuri primite la redacție, pe parcursul primului sezon al emisiunii „Oamenii și legea”, a înclinat balanța în favoarea continuării proiectului jurnalistic și în această primăvară. Emisiunea se difuzează în direct, de luni până joi, de la ora 13.00, la TVR 1.

„În societatea românească se consideră că doar studenții la Drept sau avocații ar trebui să dobândească cunoștințe juridice, omițând cât de important este ca toată lumea să înțeleagă noțiunile juridice primare. Atunci când un drept individual este încălcat, în multe cazuri, motivul este lipsa de cunoștințe juridice. Emisiunea ’Oamenii şi Legea’ este un pas înainte spre normalitate, spre educația juridică a cetățeanului”, explică Ileana Gaiță, realizatorul emisiunii.

„Mă bucur că prin emisiunea ’Oamenii și legea’, difuzată la TVR 1, putem aduce în fața publicului Televiziunii Române specialiști în drept, avocați, procurori, notari, judecători, executori, pentru că aceștia vin cu informații utile și practice, aplicate pe problemele cu care se confruntă cetățenii. Oamenii sunt dornici de informare, iar soluțiile primite pot fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor avute”, declară Mihaela Olaru, gazda emisiunii.

Avocat cu peste 20 de ani experiență în Barou, Mihaela Olaru știe să îmbine perfect tematica juridică şi munca de televiziune. Fiecare ediție este atent pregătită de echipa de jurnaliști a emisiunii, astfel încât, pe marginea telefoanelor și mesajelor de la telespectatori, gazda emisiunii, împreună cu invitații săi, să ofere explicații juridice pe înțelesul tuturor.

Mihaela Olaru este o femeie implicată activ în viața socială, specialist în dreptul familiei, care militează împotriva violenței domestice, coordonează campanii pentru protecția și promovarea drepturilor copilului și a familiei extinse. De asemenea, este inițiatoarea proiectului de educație juridică în școli, „Viața fără Violență”, proiect demarat în 2013, care s-a derulat an de an, în București, precum și la nivel național.

„Încerc să fiu un om bun, avocat responsabil, formator și un educator pe scena societății civile, cu multă pasiune și iubire pentru ceea ce fac”, mai spune Mihaela Olaru, moderatorul emisiunii pe teme juridice.

Programul „Oamenii și legea” se difuzează şi în această primăvară la TVR 1, în direct, de luni până joi, de la ora 13.00, formatul oferind posibilitatea telespectatorilor de a fi în legătură directă cu realizatorii și de a afla răspunsuri la problemele lor juridice.

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1