loader
Foto

Galerie foto

Actorii Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu, la Nocturne de la TVR 1

Emisiunea moderată şi realizată de Marina Constantinescu poate fi vizionată luni, 24 martie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Invitaţii ediţiei din 24 martie ai Nocturnelor sunt tinerii actori Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu, două mărturii despre ce înseamnă să fii tânăr artist în România de astăzi. Emisiunea realizată şi moderată de Marina Constantinescu poate fi urmărită de la 24.00 la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de curând accesibil pe mobil şi tabletă.

Cei doi tineri actori sunt născuţi în 1985, la Sf. Gheorghe şi se ştiu încă de la grădiniţă. Apoi au terminat acelaşi liceu şi aceeaşi facultate. Deşi sunt foarte tineri, experienţa lor înseamnă teatru contemporan, teatru absurd, commedia dell'arte, musical, pe lângă coregrafie, canto şi cursuri de tehnica vorbirii.

„M-a ajutat foarte mult plecarea în SUA. Timp de două veri la rând am avut 6 job-uri diferite - am spălat geamuri, am prăjit carne într-un supermarket, am debarasat mese... experienţe care mi-au certificat dorinţa de a deveni actor", mărturiseşte Stefan. Iar Andreea completează: „La 8 ani am început cursurile de balet, apoi, la un moment dat, nu m-am mai văzut balerină. Însă, de 3 ani, coregrafia este din nou pe primul loc în viaţa mea." (Andreea Gavriliu)

„Cred că e foarte important în ziua de azi să ştii să faci cel puţin două lucruri", este de părere Ştefan, vorbind despre calitatea sa de „dans-actor", aşa cum îl numeşte Gigi Căciuleanu. „Lucrez cu Gigi Căciuleanu la un proiect. „Şi, când vrea să ne explice ceva şi deschide braţele, apoi face două piruete, mă simt prost...", recunoaşte Ştefan, cu o profundă admiraţie faţă de idolul său dansator şi coregraf. Mai multe, aflaţi la Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, luni noapte, de la 24.00.

**

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

După fiecare ediție, timp de o săptămână, până la începerea ediției următoare, telespectatorii vor putea vota eroii prezentați. Acest vot săptămână de săptămână va genera la finalul campaniei un clasament. Primii șapte eroi după numărul de voturi se vor califica în etapa finală a proiectului. Acestor șapte finaliști li se vor adăuga încă cinci-câte unul propus de fiecare membru al juriului din cei 40 prezentați de-a lungul anului. Cei 12 eroi vor fi din nou supuși atenției telespectatorilor care vor vota, alături de membrii juriului, ”Omul Anului” 2024.
Marele câștigător va fi decis prin votul exprimat de telespectatori înainte de Gala finală (50%) și de juriul format din personalități, care va avea de asemenea 50%.

Dacă în 2023 campania a fost realizată într-o formă condensată, anul acesta ea va fi extinsă la o perioadă mai mare de difuzare și își propune să implice și publicul în alegerea „eroilor de lângă noi”. Așteptăm de la telespectatori să trimită povești impresionante ale unor oameni care au dat dovadă de curaj și de solidaritate față de semeni. Echipa de documentare va alege cele mai bune cazuri ce vor fi prezentate în edițiile săptămânale. În acest fel, telespectatorii TVR sunt așteptați să se implice activ, nu doar în procesul de votare dar și în procesul de propunere de eroi, din care va fi desemnat ”Omului Anului” 2024.​
În ziua simbol a României, 1 Decembrie, ziua României, va avea loc o Gală grandioasă, în care vom afla care este românul pe care telespectatorii TVR îl vor desemna OMUL ANULUI 2024.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

19:00 Istorii ascunse

(redifuzare) MASONERIA ÎN VESTUL ȚĂRII

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate

Realizator Cristina Băican

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1