loader
Foto

Agenda de Crăciun: teatru, concerte de jazz şi muzică clasică

La final de săptămână, Claudia Spătărescu şi echipa „Tot ce contează” vă spun care sunt cele mai importante evenimente din lumea teatrului, muzicii sau filmului şi pe care nu trebuie să le rataţi. Pe 18 decembrie, de la ora 10:00, la TVR 1 şi TVR+.

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vino să vezi! este invitaţia pe care Claudia Spătărescu o face telespectatorilor TVR 1 în fiecare vineri, de la ora 10:00. Emisiunea oferă telespectatorilor cât mai multe şi variate propuneri de petrecere a timpului liber. Fie că este vorba despre festivaluri, filme, lansări de carte, târguri, spectacole, concerte, celebrări şi... câte şi mai câte! „Adevărata relaxare este cea activă. Urmăriţi-ne în fiecare vineri şi, cu siguranţă, veţi găsi un motiv să ieşiţi din casă în zilele următoare!”, ne îndeamnă moderatoarea emisiunii, Claudia Spătărescu.

„Romeo şi Julieta” a cunoscut mii de reinterpretări de-a lungul anilor. De la scena teatrului, pâna la pelicula filmului, opera bardului din Avon a rămas una dintre cele mai jucate piese din istoria teatrului. În 2015, ea primeşte un nou suflu prin reinterpretarea elevilor Colegiului Vianu. Ei au transformat povestea într-un... musical. Cum se aude, se cântă, dar mai ales cum se dansează „Romeo şi Julieta”? Aflăm vineri, de la ora 10:00 de la profesorul Colegiului, Marcel Homorodean şi elevii Bianca Neagoe, Andrei Miercure şi Ştefan Garbur.

„Sunt sigur că actorii noştri vor rămâne şi în această seară la mijloc de poveste, depănând, zic eu, cu multă convingere şi pe alocuri cu umor, povestea nefericită a lui Romeo şi a Julietei. O dramă al carei sfârşit va fi fericit, doar dacă ei vor izbuti să vă încânte prin jocul lor”, anunţă Teatrul Excelsior, în deschiderea piesei.

Ediţia din 18 decembrie continuă cu Petra Acker şi Joel Holmes, care vor susţine, pe 18 decembrie, concertul CHRISTMAS JAZZ & SOUL în Biserica Lutherană din Bucureşti. Despre concertul organizat de Ambasada Germaniei în Bucuresti ne vor vorbi chiar cei doi protagonişti.

Tot despre muzică ne va vorbi şi dirijorul Tiberiu Soare. Invitat în emisiunea Vino să vezi!, el ne va vorbi despre Concertele de Anul Nou de la Teatrul Naţional şi Sala Radio din Bucureşti.

Aflat la cea de-a treia ediţie, Concertul de Anul Nou de la Teatrul Naţional va avea loc pe 28 decembrie. Orchestra Simfonică București, aflată sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, va interpreta o selecție specială de piese celebre din muzica clasică. Concertul extraordinar de Anul de la Sala Radio va avea loc pe 4 ianuarie.

Continuăm ediţia din 18 decembrie cu reportaje de sezon din târgurile de sărbătoare şi o vom cunoaşte pe pictoriţa Medi Wechsler Dinu, care, la 107 ani, nu a renunţat la pensule.

„Viaţa ei este mai lungă decât veacul. N-a fost unul plin de seninătate, pentru că pe evreica Medi Wechsler Dinu au prins-o două războaie mondiale, dar a fost un secol plin de împliniri, trăit printre oameni care au uluit cultura română. Este singurul om în viaţă care i-a avut profesori pe Nae Ionescu, Dan Barbilian şi Dimitrie Gusti”, scria Radio România Cultural.

 

Vino să vezi! face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”, ce pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Szekeres Ilma

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ediţii de colecţie „TEZAUR FOLCLORIC”, de Sfintele Paşti la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţii speciale „Tezaur Folcloric” în ziua de Paşte la TVR 1 și TVR Folclor. Duminică 5 mai, de la ora 12.10, în emisiunea „Tezaur folcloric”, la ...

 

#tvr1