Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Andreea Marin face Politică şi delicateţuri cu Mircea Dinescu
Joi, 12 Noiembrie 2015
Poetul „salvează” o clătită specială, în a doua ediţie Politică şi delicateţuri din sezonul IV, difuzată duminică, 15 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin
Dinescu si Andreea Marin

Editia este disponibila online pe TVR+.

După un debut de sezon absolut spumos, la Cetate, alături de Pavel Bartoş, a doua ediţie a emisiunii Politică şi delicateţuri se desfăşoară la Bucureşti, unde pragul restaurantului „Lacrimi şi Sfinţi” este trecut de o prezenţă feminină deosebită, care îl fascinează şi încântă pe Dinescu. Andreea Marin este invitata sa la masa de duminică, în emisiunea ce poate fi urmărită pe 15 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Pentru că ştie că invitata sa este adepta unui stil de viaţă sănătos, poetul începe prin a prepara o salată de varză murată, „împănată” cu stafide şi fructe de pădure, într-un amestec inedit de gusturi, ingrediente şi culori. Spre marea bucurie a gazdei, care crede că invitata sa „mănâncă numai frunze”, Andreea nu se sfieşte să guste din preparatele afumate aduse de la Cetate, despre care are numai cuvinte de laudă: „Mărturisesc deschis că în douăzeci de ani de televiziune nu mi s-a mai întâmplat să nu mă pot abţine să nu gust din preparate, pe tot parcursul emisiunii”, mărturiseşte vedeta.

Pentru felul al doilea, poetul hotărăşte să-şi impresioneze invitata cu o clătită specială, pe care o prepară pentru prima dată şi în aluatul căreia amestecă o vânătă coaptă. Secondat de Andreea, care nu se dă în lături în a da o mână de ajutor la prepararea compoziţiei, Dinescu ajunge la momentul în care trebuie sa întoarcă, folosindu-se de două tigăi, clătita, însă buclucaşa alunecă afară şi... ce urmează este uşor de ghicit.

(w640) Politica s

A doua clătită pe care o prepară, la fel de năzdrăvană ca şi prima, se strecoară şi ea printre cele două tigăi, însă este prinsă cu măiestrie, iar  ruptura de care suferă în cădere este reparată de Dinescu. „Un bărbat care e mai vulnerabil trezeşte simpatie; dacă te dai macho în bucătărie, devii antipatic. Nu am pus la cale nimic dinainte, dar sunt mândru că sunt primul sudor de clătite din România”, spune el fericit, în final.

După ce bucatele sunt gata, cei doi coboară în cramă, unde poetul o „descoase” cu delicateţe pe invitata sa, care se dezvăluie cu naturaleţe şi sensibilitate. Discuţia captivantă şi plină de farmec este întreruptă din când în când de muzica tarafului de la Vărbilău, iar concluzia aceste după-amieze tihnite de duminică aparţine Andreei Marin: „A fost o bucurie în adevăratul sens al cuvântului. Eu sunt un om de viaţă, îmi place muzica, îmi place să mănânc bine, să dansez, să cânt, am avut nişte lăutari excepţionali şi în faţa mea un poet - ce aş fi putut avea mai mult?!”

(w640) Dinescu si

***

Andreea Violeta Marin s-a născut pe 22 decembrie 1974 la Roman. A urmat cursurile Facultăţii de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi cursuri de specializare în jurnalism, relaţii publice şi publicitate – BBC, cursuri de specializare la Thompson Foundation şi University of South Carolina.

Şi-a început cariera în televiziune la 19 ani, la TVR Iaşi, apoi, timp de trei ani, a prezentat principalul jurnal de ştiri al postului naţional de televiziune. A fost maestru de ceremonii la festivaluri internaţionale din România: Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Naţională a Sportului, gazdă şi director de program al emisiunii „Surprize, Surprize”, cel mai urmărit spectacol de televiziune în România, nouă ani la rând.

Este prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, „Acoperişul Africii”, şi coproducător al documentarului „Kilimanjaro 2001”, realizat pentru TVR.

A fost purtător de cuvânt şi de imagine pentru branduri celebre, a realizat zeci de interviuri cu personalităţi marcante din lumea întreagă şi a fost promotor în numeroase campanii umanitare. Andreea Marin a devenit la sfârşitul lui 2006 primul Ambasador UNICEF al Bunăvoinţei din România. Ea a primit acest titlu cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de la înfiinţarea UNICEF, în 1946. Este preşedinte fondator al Fundaţiei „Preţuieşte Viaţa”, ce derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate, educaţie şi un jurnalism de calitate. Este manager al proiectului „Şcoala mamelor”, care oferă răspunsuri gratuite la problemele mamelor şi ale famililor lor din partea unor specialişti (medici, jurişti, psihologi, experţi în comunicare şi formare profesională etc.).

Are o fiică, Violeta, iar pe 22 decembrie 2013, în ziua în care împlinea 39 de ani, Andreea s-a căsătorit cu Tuncay Öztürk.

(w640) Dinescu si

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.