loader
Foto

Anina - un oraş al ruinelor

Un oraş al României, personaj principal la " Dosar România"! Povestea lui o aflăm la TVR 1 şi TVR+ sâmbătă, 29 aprilie, de la 21.00, în reportajul semnat de Ionuţ Cărpătorea, într-un nou episod " Dosar România".

 

Dosar România

Dosar România, emisiunea de reportaje a postului TVR 1, are  programată pentru sâmbătă, 29 aprilie, o ediţie ce are ca personaj central un oraş.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

După mai bine de 200 de ani în care a trăit din minerit şi industrie, oraşul Anina a ajuns într-o situaţie disperată. Mina s-a închis, industrie nu mai există, chiar şi uriaşa centrală termo-electrică de la Crivina aproape a dispărut cu totul în buzunarele vânzătorilor de fier vechi. Ani la rând, autorităţile au promis că se vor găsi soluţii pentru oamenii din Anina, dar soluţiile au fost de găsit doar în Vestul Europei, acolo unde foarte mulţi oameni din oraş au plecat să muncească.

(w882)

(w882)

Oraşul mai are 7.000 de locuitori şi câteva sute de locuri de muncă, majoritatea în sistemul de stat. Şi spitalul s-a închis, apoi s-a transformat în cămin de bătrâni, cămin care este şi el în pericol de a fi desfiinţat.

(w882)

Pe scurt, un oraş al ruinelor.  Acesta este şi titlul reportajului semnat de Ionuţ Cărpătorea:  Anina – un oraş al ruinelor şi pe care telespectatorii TVR 1 îl pot urmări sâmbătă, 29 aprilie, începând cu ora 21.00.

(w882)

Există multe oraşe precum Anina în România, localităţi în care despre prosperitate se poate vorbi doar la timpul trecut. Şi la Anina, ca şi în alte locuri, industria a dispărut şi mineritul a ajuns istorie. Cei mai mulţi localnici au plecat, după ce au aşteptat ani la rând soluţii salvatoare. Pentru cei rămaşi, rămâne doar speranţa că într-o zi Anina va atrage atât de mulţi turişti încât să cunoască din nou prosperitatea.

(w882)

(w882)

Jurnalistul Ionuţ Cărpătorea adaugă în această primăvară o nouă filă în Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, şi online, pe TVR+.

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România”

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1