loader
Foto

Galerie foto

Boala coronariană sub lupa "Medicilor de gardă"

În cel mai nou format de televiziune de la TVR 1, TVR HD şi TVR+ , emisiunea " Medicii de gardă" a prezintat publicului informaţii şi sfaturi despre cum să se menţină sănătoşi prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode.

 

Medici de gardă

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Acneea, boala coronariană, caria dentară şi conjunctivita sunt subiectele abordate de cei patru Medici de gardă, în emisiunea cu acelaşi titlu de la TVR 1, TVR HD şi TVR+ de sâmbătă, 25 octombrie. Cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv i-au invitat în cea de-a doua ediţie a emisiunii pe doctorul cardiolog Dan Deleanu, şeful Secţiei de Cateterism Cardiac, Angiologie şi Cardiologie Intervenţională de la spitalul Fundeni din Bucureşti şi pe interpretul Tavi Colen.

Plasticianul Gad Renert face demostraţie în platou despre tratarea acneei şi dă explicaţii despre efectele agresării tenului nostru prin acţionarea neprotrivită asupra punctelor negre, dar şi despre cum putem să scăpăm de cicatricile lăsate de acnee.

Invitatul cardiologului Nicoleta Ferariu este doctorul cardiolog Dan Deleanu, care realizează o coronarografie chiar în studio. Înaintea desfăşurării demonstraţiei, Nico vorbeşte telespectatorilor despre boala coronariană, care poate fi diagnosticată în urma realizării unei coronarografii.

Stomatologul Alex Paraschiv ne vorbeşte despre caria dentară şi ne dezvăluie cea mai bună metodă de a ne curăţa dantura.

Oftalmologul Olga Melnic aduce în discuţie conjunctivită. Ea are, de asemenea, un invitat special pe timpul demonstraţiei, pe Emma Ştefan, care află ce e de făcut în momentul în care ai ochii roşii şi înlăcrimaţi.

Însoţit de trupa sa, din care face parte şi Emma Ştefan, iubita lui, Tavi Colen interpretează ultimul lor single: „Eşti tot ce am". Artistul recunoaşte că este bucuros să fie invitat la prima lui emisiune „medicalo-muzicală”. Prezent în platou pe toată durata emisiunii, Tavi află de la medici, iar odată cu el şi telespectatorii, detalii interesante despre fiecare afecţiune în parte şi descoperă modul în care trebuie să procedeze în momentul în care el sau cineva apropiat lui se confruntă cu asemenea probleme medicale.

***

Medici de gardă este cel mai nou show medical, lansat la TVR 1, TVR HD, TVR+ în 18 octombrie. Format original, produs de regizorul Petre Năstase, emisiunea, desfăşurată pe intervalul 17.00-18.00 în fiecare sâmbătă, îi ajută pe telespectatori să pătrundă în lumea medicală în cel mai spectaculos mod cu putinţă. Emisiunea este prezentată de o echipă tânără şi entuziastă de medici, din care fac parte cardiologul Nicoleta Ferariu, oftalmologul Olga Melnic, plasticianul Gad Renert şi stomatologul Alexandru Paraschiv.

Cei patru Medici de gardă educă publicul larg cum să se menţină sănătos prin respectarea celor mai eficiente şi verificate metode. Medicii de gardă aduc în faţa telespectatorilor realităţile medicale ale momentului şi vor atrage atenţia asupra pericolelor la care ne expunem fiecare dintre noi atunci când ignorăm sfatul doctorilor.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

*Paştele-traditii si obiceiuri

Invitate: Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității LA BLOUSE ROUMAINE

Elena Torac, meşter popular

Producător Ioana Mureşan

19:00 Teleenciclopedia

* DOAMNA ŞI UNICORNUL (ep.2)

Cinci dintre cele șase tapiserii numite generic La Dame à la licorne (Doamna și unicornul) sunt interpretate ca reprezentând cele cinci simțuri-gust, auz, văz, miros, atingere. Cea de-a șasea tapiserie poartă mesajul À mon seul désir (dorința proprie fiecărui om)-echivalent cu fiorul iubirii. Rămase anonime, tapiseriile, ţesute din lână şi mătase în Flandra secolului al XV-lea, invită la reflecție, trezind bucuria de a participa la o ceremonie medievală.

1917: UN AN, DOUĂ REVOLUŢII (ep. 5)

După alungarea dinastiei Romanovilor și răsturnarea cârmuirii țariste, guvernul provizoriu, condus de avocatul Aleksandr Kerenski, se confrunta cu „dușmanii” democrației. Spre sfârșitul verii anului 1917, lipsită de sprijinul occidental, economia stagna și Rusia se afunda încet în haos. Venise momentul ca Vladimir Ilici Lenin să reintre în scenă. Prin urmare, deși căutat de poliție, la început de septembrie Vladimir Ilici Lenin se întorcea în secret la Petrograd. Cu discursuri înflăcărate și susținut de aliatul Troțki, Lenin i-a convins pe liderii bolșevicilor de necesitatea unei insurecții armate. Treptat, intenția unei ample revolte populare s-a preschimbat într-o operațiune militară prin care trebuiau ocupate punctele strategice din capitală.

INSTRUMENTELE MUZICALE (ep. 9)

Timp de secole, chiar milenii, cântatul a fost o „chestiune” mecanică, fie că era vorba de percuție, coarde ori instrumente de suflat-până la apariția electricității, care a produs sonorități nemaiauzite. Astfel, artiștilor li s-au dezvăluit noi orizonturi. „Cusurul” unei chitare clasice este „timiditatea”: acompaniază plăcut vocea, dar alte instrumente o eclipsează. Deși are multe de „spus”, nu o ajută volumul, iar printre saxofoane și trompete se pierde aproape complet, ceea ce i-a nemulțumit pe interpreți. Noroc că minți luminate au decis să aplice, și în acest domeniu, electricitatea !

MAMIFERE MARINE (ep. 5)

Balenele cu cioc ale lui Blainville, orcile, cașaloții și focile elefant caută hrană la adâncimi, până de curând, nebănuite. Dar nu ele sunt campioanele scufundărilor, ci balenele cu cioc ale lui Cuvier (Ziphius cavirostris), care se încumetă, uneori, la adâncimi de aproape 3.000 de metri. Dintre toate mamiferele, aceste odontocete au atins limita absolută, din punct de vedere fiziologic-ceea ce este mai degrabă în dezavantajul lor.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA(AG)

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1