loader
Foto

„Cine voi fi”, dacă sunt mereu şicanat de colegi?

Marţi dimineaţă, Mihaela Căciuleanu ne spune „Tot ce contează” despre bullying. Emisiunea se transmite în direct pe 20 octombrie, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

 

TOT CE CONTEAZĂ

Pe 20 octombrie, în cea de-a doua ediţie a emisiunii Cine voi fi, Mihaela Căciuleanu pune în discuţie un alt subiect sensibil cu care se confruntă copiii şi adolescenţii în şcoli. Programul difuzat în direct în fiecare marţi dimineaţă, de la 10.00 la 11.00, face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Dacă în prima ediţie am aflat păreri pro şi contra „mitului şcolilor bune” şi a fenomenului de supraîncărcare a elevului, rămânem în sfera şcolară şi la cea de-a doua ediţie a emisiunii, care pune în discuţie fenomenul cunoscut sub denumirea de „bullying”. Despre „bullying” nu se vorbeşte în şcolile româneşti, iar profesorii nu au instrumente de control pentru acesta. Şi totuşi, părinţi, profesori şi copii sunt victime ale unor situaţii pe care nu ştiu să le gestioneze. Despre absenţa psihologilor în şcoli şi despre statutul profesorului asimilat cu cel al poliţistului va vorbi consilierul psihologic şi psihoterapeutul Flori-Ana Buzilă (Andronache), invitata Mihaelei Căciuleanu în cea de-a doua ediţie a emisiunii Cine voi fi.

În fiecare dimineaţă de marţi, Mihaela Căciuleanu încearcă să răspundă la întrebarea pe care şi-o adresează toţi tinerii şi adolescenţii: Cine voi fi? Emisiunea se doreşte a fi un program educaţional adaptat interesului şi nevoii de informare rapidă, cu scopul de a readuce dezbaterea de idei (altele decât cele politice) în rândul preocupărilor publicului. Temele de dicuţie pornesc de la instituţiile de învăţământ, extinzându-se până la rolul lor pe piaţa muncii.

Ediţia a doua a emisiunii poate fi urmărită marţi, 20 octombrie, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

4:20 Lumină din lumină (R)

Producător Mădălina Mija

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1