loader
Foto

Concert Regal la Castelul Peleş, într-o ediţie best of Ora Regelui

La Ora Regelui de sâmbătă, 24 septembrie, vă invităm să revedeţi concertul de gală care a avut loc pe 10 mai la Castelul Peleş. Ora Regelui se vede la TVR 1 şi TVR+, de la ora 15.00

 

Aproape 7.000 de români, veniţi din ţară şi din alte colţuri ale lumii, au vrut să fie alături de Familia Regală la Sărbătoarea Coroanei Române, care a împlinit 150 de ani în 10 mai 2016. Tradiţionala Garden Party a reunit în acest an, la Peleş, deopotrivă oameni simpli, personalităţi din lumea culturală, economică, sportivă, dar şi politică a României. Au fost prezenţi, de asemenea, invitaţii Familiei Regale sosiţi din străinătate pentru Jubileul de 150 de ani.

Pe terasa Castelului s-a desfăşurat ceremonia înălţării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului. Stindardul Regal a fluturat, în ziua de 10 mai 2016, pentru prima oară după anul 1947.

Concertul de gală, prezentat pe terasa castelului, a putut fi urmărit de toţi cei prezenţi, dar şi de aceia care nu au putut ajunge la Sărbătoarea de la Peleş prin transmisiunea directă a Televiziunii Române.

La Ora Regelui din 24 septembrie, începând cu ora 15.00, telespectatorii vor putea viziona concertul de gală susţinut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitaţi de onoare pe violonistul Remus Azoiţei şi pe tenorul Teodor Ilincăi, precum şi pe dirijorul Tiberiu Soare. Muzicienii au evoluat pe o scenă aşezată în aer liber, pe terasa castelului. Repertoriul va cuprinde piese de valoare din creaţia compozitorilor români George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu şi Grigoraş Dinicu, precum şi lucrări de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, Ernesto de Curtis şi Eduardo di Capua.

 

În 2016, Casa Regală sărbătoreşte 150 de ani de la fondare. Pe 10 mai 2016, am sărbătorit statul român modern, prin promulgarea Constituţiei din 1866. Pentru prima oară în istoria noastră, Legea Fundamentală prevedea, în primul său articol, existenţa unui stat independent cu numele România.

foto: Daniel Angelescu, Casa MS Regelui

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate?

(redifuzare)Prezintă Sebastian Felix Topescu

Invitată Amalia Enache

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1