loader
Foto

Constantin Caraman, condamnat pentru „crima” de a fi predicat Evanghelia

Episodul „Ceea ce ne atinge inima”, din seria „Memorialul durerii”, realizată de Lucia Hossu Longin, a fost dedicat pastorului martir Constantin Caraman .

 

Memorialul durerii

Episodul este disponibil online pe TVR+.

Eugen Ionescu spunea: „Se poate preda libertatea? Cine ar fi profesorii?”. Răspunsul pare a fi unul singur: cei care sunt victime în confruntarea cu totalitarismul comunist. O astfel de victimă a credinţei a fost şi Constantin Caraman. Sâmbătă, 10 iunie, realizatoarea TVR Lucia Hossu Longin ne propune portretul acestui pastor martir, în episodul intitulat „Ceea ce ne atinge inima”, din seria documentară Memorialul durerii. Filmul poate fi văzut sâmbătă, de la ora 16.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

(w882) Constantin

Constantin Caraman a fost condamnat pentru „crima” de a fi predicat Evanghelia, schimbând sfânta reverendă în haina umilinţei şi a temniţei. A fost percheziţionat, anchetat de Securitate şi arestat de patru ori, Caraman folosind şi aceste ocazii pentru a propovădui Cuvântul Domnului. A fost urmărit de Securitate pentru relaţiile sale cu misionarii străini, cât şi pentru primirea şi distribuirea de Biblii, literatură creştină şi ajutoare materiale şi financiare. Istoricii penticostali îl considerã pe Caraman ca cel mai cunoscut dizident penticostal din România. Constantin Caraman a trecut în nefiinţă în anul 2001. Prigoana împotriva lui a produs traume întregii sale familii.

„O serie tulburătoare prin dramatismul ei, reunind destinele unor preoţi, călugări şi episcopi care au schimbat reverenda în zeghe şi au suportat neînfricaţi cele mai grele suplicii în numele fidelităţii lor. Suferinţa şi moartea au fost numite de ei pelerinaj pe calea fericirilor. Ei înşişi s-au purtat ca nişte oameni cereşti.” Astfel îşi prezintă realizatoarea TVR Lucia Hossu Longin noua serie Memorialul durerii, care poate fi urmărită la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă, la ora 16.00.

 

Realizator Lucia Hossu Longin

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1