Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Dan Bittman degustă un iepure împănat, la Politică şi delicateţuri
Joi, 09 Octombrie 2014
Artistul a fost invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia a doua din noul sezon al emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, la ora 14.35.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În ediţia din 12 octombrie a emisiunii Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu l-a avut ca oaspete pe Dan Bittman, pe care îl aşteaptă în bucătăria restaurantului său cu un iepure nerăbdător să fie împănat şi cu tot soiul de legume de toamnă, alese cu grijă. Cum a arătat meniul gătit în această formulă aţi putut afla urmărind Politică şi delicateţuri, duminică, de la ora 14.35, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Sub privirea atentă a invitatului – care a mărturisit că nu îi sunt foarte cunoscute tainele bucătăriei – poetul împănează un iepure cu usturoi şi slăninuţă afumată la lemn de prun, după care îl scufundă fără milă într-o tigaie grea, făcută parcă pentru uriaşi. Când iepurele este gata, conopida, mazărea, roşiile cherry, fasolea verde şi ardeiul gras îi iau locul în tigaie, deasupra focului, până când se transformă într-o garnitură gustoasă şi ispititoare.

Cuprins de euforia gătitului, Dinescu face rapid şi o salată de ridiche neagră, pe care o colorează cu bucăţele de grapefruit şi portocală şi peste care toarnă, cu măsură, seminţe de dovleac, stafide, nucă şi chimen. Iar când bucatele sunt gata, Dinescu şi Bittman coboară în cramă, unde muzica profesorului Nelu Greblă, bucatele delicioase şi câte un pahar de vin sunt ingredientele perfecte pentru o conversaţie jovială şi plină de umor. Bittman se declară „vrăjit” de amfitrion şi mărturiseşte că „ar sta zile întregi să îl asculte”, iar acesta, aflând că invitatul său a vrut să devină arhitect înainte de a alege cariera muzicală, îi dezvăluie că liantul între cele două cariere este tocmai... gătitul: „La gătit, e şi puţină arhitectură, şi culoare, ţine şi chiar de muzică, dacă asculţi câteodată cum sfârâie tigaia...”.

Dan Bittman s-a născut pe 29 martie 1962 la Bucureşti. Este cântăreţ, compozitor, liderul trupei Holograf din 1985, a jucat în patru filme - între care şi „Orient Expres”, unde a obţinut un rol datorită asemănării fizice cu Sergiu Nicolaescu. În 1994 a reprezentat România la concursul muzical Eurovision, între anii 2001 şi 2003 a moderat emisiunea concurs Bravo Bravissimo, iar din anul 2004 până în 2012 emisiunea Dănutz SRL, ambele la TVR 1. Este tatăl a trei băieţi, Alexandru, Patrick şi Mark Nicolas.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

În ediţia precedentă, Doru Stănculescu ne-a cântat, pe malul Dunării, un „Cântec între apele ţării”:

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.