loader
Foto

Despre mamele adolescente şi pelerinajul la sfintele moaşte, la Dosar România

Din 6 noiembrie, emisiunea de publicistică Dosar România poate fi urmărită miercurea, de la ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+

 

Dosar România

Ediția de miercuri, 6 noiembrie, a emisiunii este disponibilă online pe TVR+

Din 6 noiembrie, emisiunea Dosar România este difuzată miercurea la TVR 1, aducând telespectatorilor noi reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim zilnic. În fiecare miercuri seara, de la ora 21.00, emisiunea produsă de Răzvan Butaru vine în faţa telespectatorilor cu noi subiecte. Dosar România poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

În ediţia din 6 noiembrie a emisiunii Dosar România din acest sezon, realizatoarea Ruxandra Ţuchel propune telespectatorilor un triptic cu o temă comună: adolescentele care nasc copii. Cu titlul Greşeli asumate, filmul prezintă trei ipostaze ale aceleiaşi situaţii:

Alina Şerban s-a îndrăgostit la 14 ani de un tânar din cartier. A rămas însărcinată. A abandonat şcoala. A născut la 15 ani şi îşi creşte copilul împreună cu mama şi fratele ei. Are un vis: să ajungă un cunoscut hair stylist.

Mădălina are 16 ani. Este dintr-o familie de romi din satul Româneşti, Dâmboviţa. În familia Mădălinei, şcoala nu este o prioritate, iar adolescentele trebuie să îşi facă până la 18 ani copiii. Mădălina nu aşteaptă nimic de la viaţa ei.

Raluca este un caz special. Rămasă orfană la 14 ani, ea a cochetat cu drogurile, cu alcoolul. La 18 ani, a născut un copil cu malformaţii grave. Îşi creşte singură copilul într-o lume sordidă şi săracă, de la marginea Galaţiului.

Conform datelor Ministeruluu Sănătăţii, aproape 50.000 de minore au născut între ianuarie 2009 şi iunie 2012, unele dintre ele având doar 12 ani.

Totul pentru o clipă, cel de-al doilea subiect pe care vi-l propune în această săptămână echipa Dosar România, este o radiografie subiectivă a unui fenomen social: pelerinajul la moaştele Sfântului Dumitru, din Bucureşti.


Ambele filme pot fi urmărite în ediţia de miercuri, 6 noiembrie, a seriei de reportaje şi documentare Dosar România. Începând cu ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

***

Cea mai valoroasă echipă de publicistică de televiziune, premiată naţional şi internaţional, cu 20 de ani de experienţă în acest domeniu – formată Codruţa Angelescu, Ruxandra  Ţuchel, Diana Deleanu, Ioana Mureşan, Sorana Stănescu, Cornel Mihalache, Cătălin Apostol, Gabriel Geamănu, Ionuţ Cărpătorea şi Răzvan Butaru - deschide Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul, posibil, viitorul acestei ţări.

 

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1