loader
Foto

Galerie foto

Despre imigranţi şi speranţă, sâmbătă la „DOSAR ROMÂNIA”

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la 21.30, Dosar România v-a invitat să urmăriţi, la TVR 1 şi online pe TVR+, o ediţie specială despre imigranţi şi puterea de a merge mai departe.

 

Dosar România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În prezent, Europa se confruntă cu cel mai mare număr de străini care îi calcă teritoriul (de la 1945 încoace).  Speranţa cu care aceşti oameni se îndreaptă către Germania aminteşte de exodul spre lumea nouă sau de căutătorii de aur din Alaska.

(w882) Imigranti

Cotididianul francez Liberation lansează ideea mobilităţii geografice şi consideră că există două categorii de persoane care decid să migreze dintr-o parte în alta a pământului: o categorie aristocratică (din care fac parte oameni de afaceri, turişti şi studenţi) şi o alta motivată de sărăcie.

După căderea Zidului Berlinului, mobilitatea a luat amploare. Toată lumea îşi dorea să plece în două direcţii clare: de la Est la Vest şi de la Sud la Nord.

(w882) Imigranti

Apariţia conflictelor acute din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, din 2011, au distrus visul mobilităţii geografice totale. Graniţele şi punctele de frontieră au revenit în centrul atenţiei statelor.

(w882) Imigranti

România se confruntă de ceva vreme cu problema mobilității geografice. Românii pleacă unde văd cu ochii în Vest, în căutarea unui trai mai bun, iar refugiaţii din zonele de conflict îşi găsesc liniştea la noi în ţară.

(w882) Imigranti

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora ora 21.30, aţi aflat povestea a patru oameni alungați din casele lor de războaie. „Cine este celălalt?” - un material realizat de Ruxandra Țuchel pentru „DOSAR ROMÂNIA”.


***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1