loader
Foto

Despre şansele revenirii la Regat, în noua ediţie Ora Regelui de la TVR 1

Detalii - în interviul cu cineastul Sorin Ilieşiu.  Istoria întortochiată a submarinului albastru , portret Alexandru Ciucu - în noua ediţie Ora Regelui - sâmbătă, 21 noiembrie, ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La ediţia din 21 noiembrie a emisiunii Ora Regelui, realizatorul Bogdan Şerban Iancu ne-a propus un interviu cu cineastul şi senatorul Sorin Ilieşiu. Despre filmul emblemă Monarhia Salvează România, epilogul documentarului artistic Regina Maria - ultima romantică, prima femeie modernă, pe care telespectatorii l-au putut vedea la finalul interviului, dar şi despre şansele revenirii la Regat – sâmbătă, la Ora Regelui. Emisiunea Ora Regelui se difuzează, ca şi până acum, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

Istoria întortocheată a Jaguarului albastru s-a lansat la Ateneul Român în absenţa autorului, a Regelui Mihai, chiar şi în absenţa a celebrei maşini. Cu toate acestea, cartea autorului Radu Portocală a provocat un interes extrem de mare. Detalii la Ora Regelui de sâmbătă, 21 noiembrie.

Alexandru Ciucu este un tânăr designer vestimentar. Hainele realizate de el sunt printre cele preferate şi de familia regală a României. În plus, creatorul are o legătură specială cu Majestatea Sa. La Ora Regelui am urmărit un reportaj despre reuşita unui român care crede în pasiunea sa.

Iar la finalul emisiunii - imagini din Piaţa Unirii din Cluj şi opinii ale clujenilor uniţi într-un singur ideal: monarhia.

Din 17 octombrie, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. De asemenea, Ora Regelui este difuzată la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la ora 16.30.

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

credit foto: actualdecluj.ro

15:00 Maghiara de pe unu

(I) Serata muzicala-In memoriam compozitorul Lajtha László (redifuzare)Redactor Szilágyi Ildikó

Miniaturizare, caligrafie-portretul artistei plastice Csűrös Réka (REDIFUZARE)

Redactor Jakabffy Tamás

Avanpremiera emisiunilor viitoare

Redactor coordonatorBartha Ágnes

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Bartha Ágnes

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

 
„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

 

#tvr1