loader
Foto

Galerie foto

Dosar România ne prezintă o viaţă cât un film

O tânără de 16 ani trecută prin chinurile torturii şi deportării în  Siberia. Nu e film, e viaţa Martei Vasiliu, care, acum, la 88 de ani, se aşează în faţa camerei de filmat şi îşi spune povestea, la „Dosar România”, sâmbătă, ora 21.00, la TVR 1.

 

Dosar România

Povestea Martei Vasiliu începe în Constanţa în urmă cu 88 de ani. Doar că, locul care s-a născut dispare încet-încet odată cu partea veche a oraşului. „Deşi i-au fost renovate străzile în urmă cu trei ani, în realitate, Constanţa veche se năruie.

Clădiri importante lăsate pradă ruinei îşi poartă tăcute şi triste istoria glorioasă invadată acum de personaje fără memorie. Fără memorie colectivă”, mărturiseşte jurnalistul Răzvan Butaru, autorul ediţiei de sâmbătă „Dosar România”.

(w882) Dosar Roma

(w882) Dosar Roma

Memoria colectivă nu reţine nici că Marta Vasiliu, dintr-un zar al sorţii, a fost arestată şi torturată la 15 ani şi jumătate şi deportată în Siberia la 16 ani, unde şi-a petrecut următorii 12 ani de viaţă.

(w882) Dosar Roma

Cine este Marta Vasiliu, cine este fata de 16 ani care continuă să se plimbe şi astăzi prin memoria ei personală pe străzile glorioasei Constanţe interbelice? Este o femeie complet necunoscută telespectatorilor români. Este un un om obişnuit, dar cu amintiri şi mai ales trăiri fabuloase, care pot fi oricând un scenariu de film. O femeie care, din adolescenţă, a trăit cu sufletul plin cu frică, iad şi chin.

(w882) Dosar Roma

„Condamnat la frică pe viaţă”, un film de Răzvan Butaru pentru „Dosar România”, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 21.00, pe TVR 1.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1