loader
Foto

Galerie foto

„Lecţii de supravieţuire” la Dosar România

„Lecţii de supravieţuire” şi „Pădurea paradisului în ţara spânului" sau despre prima Şcoală de Supravieţuire pe Mare din Europa centrală şi de est şi protestul artistic împotriva dujbei, sâmbătă, la „Dosar România”, de la ora 22.40, pe TVR 1.

 

Dosar România

Catastrofele aviatice care au loc pe mare sau incidentele în care sunt implicaţi oameni aflaţi în elicoptere sau avioane ce zboară deasupra apelor ne-au obligat, pe toţi, să fim mai precauţi şi mai atenţi la procedurile de salvare, dar şi la pregătirea pentru supravieţuire.

(w882) Dosar Roma

Chiar înainte ca autorităţile române să încerce să găsească vinovaţii pentru teribile accidente, o mână de profesionişti a înfiinţat prima Şcoală de Supravieţuire pe Mare din Europa centrală şi de est, în România, la Tuzla.

(w882) Dosar Roma

Autorităţile nu au definitivat încă planul unui sistem eficient de căutare şi salvare pentru catastrofe aviatice, în prezent, aceste situaţii nu fac parte din Stategia Naţională de Risc, iar operatorii de acest tip, în ciuda eforturilor, nu sunt încurajaţi.

(w882) Dosar Roma

România a intrat însă în cercul select al ţărilor care pot spune că îşi pot pregăti singure personalul Navigant al aeronavelor şi din industria care operează pe platform maritime. Cursurile şcolii de supravieţuire pe mare de la Tuzla  sunt recunoscute la nivel mondial. Astfel de lecţii de supravieţuire pot, în anumite situaţii, să facă diferenţa între viaţă şi moarte.

Al doilea reportaj din cadrul emisiunii „Dosar România” este despre cultură şi pădure în acelaşi timp. Mihai Ţopescu este artist vizual şi sculptor sticlar în Târgu-Jiu. El este iniţiatorul unui protest artistic împotriva drujbei. A drujbei care taie, care rupe, care corupe, care distruge. Care transformă România în ţara Spânului din poveste!

(w882) Artist Pad

Arta nu dă răspunsuri. Arta pune întrebări. Arta nu este în afara societăţii. Artistul este un om din societate pe care îl doare orice abatere morală. Iar armele cu care luptă un artist împotriva tarelor societăţii pot deveni şi ele fapt artistic.

(w882) Padurea pi

Artistul poate avea atitudine. Artistul poate protesta.

Protestul lui Mihai Ţopescu este împotriva unei societăţi corupte, care uniformizează, care face totul gri spre negru.

(w882) Padurea pi

Cele două reportaje „Lecţii de supravieţuire”, realizat de Cristina Ţilică şi „Pădurea paradisului în ţara Spânului", de Cornel Mihalache, sâmbătă, 6 ianuarie, la „Dosar România”, de la ora 22.40, pe TVR 1 şi TVR+.

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 2

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1