loader
Foto

Foc încrucişat: În dezbatere, Codurile de integritate ale partidelor

Emisiunea „Foc încrucişat”, moderată de Roxana Zamfirescu alături de invitatul permanent Cornel Nistorescu, a avut duminică, 13 decembrie, o nouă ediţie.

 

Foc încrucişat

Invitaţii ediţiei au fost Marian Neacşu, deputat PSD, şi Ludovic Orban, deputat PNL. Temele dezbătute au avut în vedere codurile de integritate ale celor două partide, precum şi prejudiciile din retrocedările ilegale.

Marian Neacşu, deputat PSD, a declarat, în cursul dialogului de duminică, 13 decembrie, că „dezbaterile pentru codul de integritate au început în PSD în urmă cu o lună”.

„Săptămâna trecută au fost adăugate câteva criterii în plus faţă de cele existente deja ... Cred că în privinţa oricărui cod de integritate ar trebui să funcţioneze prezumţia de bună-credinţă”, a subliniat deputatul PSD.

„Prin acest cod, încercăm să îi convingem atât pe membrii noştri, cât şi pe alegătorii de bună-credinţă ... PSD a adoptat un întreg cod de integritate. Atât criteriile de integritate, cât şi cele de competenţă ar trebui să funcţioneze în paralel, în cadrul oricărui partid. Toţi candidaţii care vor fi susţinuţi în alegeri de PSD vor trebui să respecte codul de integritate al partidului”, a mai spus Marian Neacşu.

Deputatul PNL Ludovic Orban a precizat, în ediţia de duminică, 13 decembrie, a emisiunii „Foc încrucişat”, că liberalii şi-au modificat statutul încă din luna mai.

„PNL a aplicat foarte multe criterii de integritate ... În urmă adoptării acestor criterii de integritate, foarte mulţi membri PNL nu vor putea să candideze în alegeri”, a declarat Orban. „Aproximativ o sută de primari liberali dintre cei o mie existenţi deja nu vor fi afectaţi de aplicarea criteriilor de integritate ... Orice deţinător de putere din lumea asta va fi tentat să folosească abuziv puterea”, a mai opinat deputatul liberal invitat în emisiune.

Despre candidatul anunţat de liberali la Primăria Generală, Orban a spus: „Buşoi îndeplineşte toate criteriile de integritate pentru a putea...Aplicarea criteriilor de integritate reprezintă o oportunitate pentru majorităţile tăcute ... Oamenii trebuie să judece individual propunerea formulată pentru Bucureşti”.

Puteţi urmări AICI întreaga dezbatere din ediţia din 13 decembrie a emisiunii „Foc încrucişat”.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

 

#tvr1