loader
Foto

Galerie foto

Maestrul Dan Grigore a stârnit amintiri Regelui Mihai

La Ora Regelui , pianistul Casei Regale a interpretat o piesă cântată de Regele Mihai în tinereţe. Momentul emoţionant l-ați putut urmări sâmbătă, 16 noiembrie, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediția emisiunii de sâmbătă 16 noiembrie este disponibilă online pe TVR+

În recitalul aniversar susţinut de pianistul Casei Regale, maestrul Dan Grigore a surprins audienţa cu o piesă interpretată după o partitură găsită demult, pe pianul aflat în castelul Foişor din Sinaia, pian la care un tânăr rege obişnuia să improvizeze pe vremuri. Recitalul poate fi văzut sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 13.00, în noua ediţie Ora Regelui. Emisiunea se difuzează, ca de obicei, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Ziua onomastică a M.S. Regelui Mihai face subiectul unui alt reportaj la Ora Regelui, iar telespectatorii vor avea şansa să cunoască mai bine viaţa Familiei Regale, prin intermediul emisiunii de la TVR 1, urmărind reportajul realizat cu ocazia zilei porţilor deschise de la Palatul Elisabeta.

Subiectul referitor la performanţele industriale din timpul monarhiei continuă cu partea a doua a materialului ce are în prim-plan Societatea Astra Română. Iar cum a decurs Marşul Regal desfăşurat de curând în Capitală sub sloganul „Monarhia pentru viitor” aflaţi tot la Ora Regelui din 16 noiembrie.

Realizatoarea Marilena Rotaru a primit, cu ocazia celei de-a XXIII-a ediţii a Galei Premiilor Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România, Premiul pentru Documentar Istoric, pentru filmul „Mihai I Regele Românilor”. Documentarul a fost realizat de Marilena Rotaru cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la prima urcare pe tron a Regelui Mihai.

(w882)

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR Internaţional luni, 18 noiembrie, de la ora 21.10.

 

Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti. În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Lidia Voicu - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

 

#tvr1