loader
Foto

Memoria fără de sfârşit a românilor, la TVR 1

TVR 1 difuzează documentare ce rememorează Revoluţia din decembrie 1989. Primele episoade ale seriei „ Memoria fără de sfârşit a românilor ” realizate în 2014 sub umbrela După 25 de ani , pot fi văzute pe 14, 15 şi 16 decembrie, de la ora 17.00.

 

După 25 de ani este un proiect-document, realizat de Televiziunea Română în anul 2014, în amintirea evenimentelor din decembrie ’89. Din 14 decembrie, de luni până miercuri, timp de două săptămâni, telespectatorii TVR 1 pot rememora, prin intermediul unei serii de documentare, perioada comunistă, momentul răbufnirii românilor din 1989 şi vor urmări, alături de jurnalişti şi personalităţi publice, evoluţia României de la momentul ieşirii de sub dictatura comunistă şi până în prezent. Documentarele vor fi difuzate de la ora 17.00, putând fi vizionate şi online, pe TVR+.

Mircea Dinescu este gazda seriei intitulate Memoria fără de sfârşit a românilor, care pune accent pe opiniile oamenilor obişnuiţi, ale urmaşilor celor dispăruţi în acele zile. Numele lui Mircea Dinescu este direct legat de Revoluţia Română din 1989, dar şi de ceea ce a însemnat mişcarea de dizidenţă din România. Primul episod al seriei documentare Memoria fără de sfârşit a românilor este difuzat la TVR 1 sub umbrela După 25 de ani, luni, 14 decembrie, de la ora 17.00. primul episod al seriei.

Seria documentară, produsă pentru TVR 1 de Bianca Sărăţeanu şi Mihaela Ivan, rememorează cele mai fierbinţi momente ale Revoluţiei de către cei care au determinat fuga soţilor Ceauşescu în urmă cu 25 de ani. Seria se doreşte a fi o privire detaşată asupra evenimentelor de atunci: aşteptări, dezamăgiri, speranţe, comparaţii atunci şi acum.

Proiectul După 25 de ani îşi propune să capteze interesul tinerilor, care astfel pot înţelege mai bine contextul în care s-au desfăşurat evenimentele ce au dus la Revoluţia din decembrie 1989. Telespectatorii TVR 1 vor mai putea vedea săptămâna viitoare, în cadrul aceluiaşi proiect, documentarele: Gavroche, Căsătoriţi la Revoluţie, Ceauşescu, ultimul meci şi Scânteia adevărului.

Documentarele pot fi urmărite şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Anca Mazilu-jurnalist TVR

* Cum te întorci din vacanță-odihnit sau epuizat?

Invitati:

Sabina Isdraila, psihoterapeut

Alexandru Dincovici, antropolog

dr. Costin Dămășaru, expert neuroștiințe

Prin Zoom:

Iuliana Tasie, vicepresedinte Organizatia patronala a turismului balear din Ro vicepresedinte European Spas Assosiations

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Livia Serban Iancu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ediţii de colecţie „TEZAUR FOLCLORIC”, de Sfintele Paşti la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţii speciale „Tezaur Folcloric” în ziua de Paşte la TVR 1 și TVR Folclor. Duminică 5 mai, de la ora 12.10, în emisiunea „Tezaur folcloric”, la ...

 

#tvr1