loader
Foto

„Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” continuă la TVR 1

TVR 1, TVRi şi TVR+ difuzează cele mai frumoase momente de la cel mai mare festival internaţional de folclor din România: duminică, 30 iulie, de la ora 21.10 - mari ansambluri folclorice româneşti şi din străinătate, dar şi recitalul Gheorghe Zamfir şi Cazanoi Orchestra.

 

Iuliana Tudor

Ediţia din 2017 a Festivalului Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu a celebrat 11 ani de diversitate culturală, reunind în cele trei zile de festival peste 2.000 de artişti, ansambluri româneşti, ansambluri din străinătate (Coasta de Fildeş, Columbia, Polonia, Serbia, Grecia, Belgia, Germania, Republica Moldova), minorităţi şi comunităţi (croată, maghiară, ucraineană, romă, germană, poloneză, turco-tătară, greacă, ruşi-lipoveni).

(w882) Muzici si

Ca în fiecare an, Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu aduce tradiţia autentică în mediul urban prin muzică, dans şi artă populară, promovând frumuseţea, unicitatea fiecărei naţiuni în contextul globalizării şi păstrării identităţii socio-culturale.

(w882) Iuliana la

Duminică, 30 iulie, de la ora 21.10, TVR 1 continuă să difuzeze imagini festival, mai exact momentele în care au urcat pe scenă Floarea Calotă şi taraful său, Ansamblul „Warszawianka” din Polonia, Ansamblul „Ţara Vrancei” din Focşani şi Maria Murgoci, Ansamblurile „Havermeuleke” şi  „Reuzegom” din Belgia, Ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş, Ansamblul „Burnasul” din Teleorman, respectiv Ansamblul „Joc” din Republica Moldova. Seara se încheie cu un concert extraordinar Gheorghe Zamfir şi Cazanoi Orchestra.

(w882) Muzici si

Ansambluri invitate din străinătate, minorităţi şi comunităţi, tineri interpreţi de muzică populară şi ansambluri româneşti s-au întâlnit la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, desfăşurat la începutul acestei luni. Iuliana Tudor a fost gazda celui mai mare festival internaţional de folclor din România, transmis pentru telespectatori de TVR 1, iar pentru cei care urmăresc programele Televiziunii Române online, pe www.tvrplus.ro.

(w882) Muzici si

Continuând tradiţia, TVR 1 a fost şi anul acesta co-producător al Festivalului Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart–Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie. Festivalul a avut loc în perioada 30 iunie-2 iulie, în parcul Cişmigiu din Capitală, reunind mii de artişti din toate zonele ţării, ansambluri folclorice, fanfare, minorităţi şi comunităţi naţionale, meşteşugari, ateliere de creaţie şi bucate tradiţionale, evenimente dedicate celor tineri şi copiilor.  Din 2016, Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” este membru al CIOFF – Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice şi Artă Tradiţională – partener al UNESCO.

(w882) Gheorghe Z

foto: creart

5:10 Tezaur folcloric

(redifuzare)Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

6:00 Teleshopping

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

TikTok, interzis? Aflăm duminică, la „Breaking Fake News”!

Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu şi echipa sa ne aşteaptă duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.

Peste șase veacuri de istorie otomană, într-o lecţie de istorie. Autorul şi profesorul Marc David Baer e invitatul lui Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Turcii sau otomanii sunt acelaşi lucru? Care a fost relaţia otomanilor cu teritoriile locuite de români, despre toleranţă în epoca modernă, dar ...

 

#tvr1