loader
Foto

Ochiul magic, din nou la TVR 1

În prima ediţie, un tulburător documentar: Colectiv, coşmarul fără sfârşit. Din 19 martie, telespectatorii pot urmări la TVR 1 emisiunea de reportaje şi anchete Ochiul magic . Sâmbăta, de la ora 21.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Dacă ei speră că noi uităm, nu. Noi doar acumulăm ură, acumulăm disperare şi nu cred că un om normal la cap şi-ar permite să aprindă o scânteie în mintea vreunuia dintre noi” – sunt vorbele înecate de tristeţe ale unui părinte care şi-a pierdut fiul la #Colectiv. Au trecut aproape cinci luni de la infernul din Colectiv şi lumea aproape că a uitat. După acea noapte cumplită, 64 de familii îşi plâng amarnic şi necontenit copiii. Peste o sută de oameni au rămas cu trupurile şi destinele mutilate. Pentru ei toţi, seara de 30 octombrie 2015 va rămâne începutul unui coşmar care nu se va termina niciodată.

Sâmbătă seară, la revenirea emisiunii Ochiul magic în grila postului public, Cătălin Apostol ne-a propus un documentar tulburător intitulat Colectiv, coşmarul fără sfârşit. Urmărim din nou reportaje şi anchete prin Ochiul magic al camerei de filmat din 19 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

Filmul este povestea a ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 30 noiembrie 2015, aşa cum s-a văzut prin ochii supravieţuitorilor şi a rudelor celor plecaţi sau răniţi în incendiu.

 

Despre Ochiul magic

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. Sâmbătă de sâmbătă, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante le putem întâlni la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje – anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare.

Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu se vor folosi de reconstituiri ale evenimentelor.

O parte importantă a programului este reprezentată de Anchetele comisarului Antonescu, rubrica realizată în colaborare cu col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile făcute de către acesta au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Pâine, dragoste şi fantezie

Telecinemateca * Pâine, dragoste şi fantezie (PANE, AMORE E FANTASIA-Italia, 1953)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Luigi Comencini

Cu: Vittorio De Sica, Gina Lollobrigida

*Comedie. Proaspăt numit comandant al poliţiei într-un oraş italian de provincie, Antonio se îndrăgosteşte până peste cap de Mariella, femeia fatală a urbei… Filmul pune, în spiritul unei comedii romantice, eterna problemă a raporturilor dintre sexe. Redactor Adriana Vulpe

*Ursul de Aur-Festivalul Filmului de la Berlin, 1955

*Nominalizări la premiile BAFTA (cea mai bună actriţă străină-Gina Lollobrigida) şi Oscar (pentru scenariu original)

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

 

#tvr1